Căutare Live

A fost supranumită "doctorița trăznită", dar zeci de pacienți o consideră o eroină. Cum le-a schimbat viața cu "remediul" ei

Allison Vest, o specialistă în anaplastologie clinică, folosește arta și biologia pentru a crea proteze incredibil de realiste. Ea este protagonista unei noi serii medicale care face furori peste hotare, „Body Parts”.

Allison Vest este specializată în anaplastologie și creează proteze realiste pentru a îmbunătăți viața pacienților săi

Youtube

La prima vedere, biroul lui Allison Vest pare un mic magazin macabru. Degete detașate de membre și un set de antebrațe se sprijină pe un blat. În apropiere se află un sortiment aleatoriu de nasuri, ochi și urechi, împrăștiate printre diverse unelte, pensule, forme de ipsos și desene anatomice. Apoi, de nicăieri, apare o tavă chirurgicală metalică plină cu o colecție diverse de mameloane.

Localizată în McKinney, Texas, Allison Vest are 42 de ani și este specializată în anaplastologie, o ramură care care combină arta și știința pentru a crea proteze de silicon extrem de realiste: „Când intri în biroul meu, te simți ca în laboratorul unui savant trăznit”, glumește ea.

„Toată lumea intră pe aceste uși, simțind că duce lipsă de ceva”, a spus ea pentru TLC. „Când pleacă de aici, se simt toți ca noi”.

Allison Vest este o artistă cu studii tradiționale, care și-a descoperit o nișă rară de lucru „din întâmplare”. Practicând anaplastologia, îmbină pasiunea pentru artă și biologie și ajută oameni care au suferit accidente cumplite.

Citește și: A fost la un pas de moarte, însă iubirea a salvat-o! Femeia cu braț bionic s-a recăsătorit în secret

În ultimii 16 ani, Vest și-a folosit talentele de pictor și sculptor, împreună cu pregătirea în anatomie și alte științe biologice, pentru a crea dispozitive personalizate pentru peste 600 de pacienți. Clienții ei sunt persoane cărora le lipsesc părți ale corpului ca urmare a unor afecțiuni congenitale, cancer, traume și/sau infecții.

Jay Jaszkowski, pacientul căruia Allison Vest i-a oferit un nou nas

Un astfel de pacient prezentat în emisiunea lui Allison Vest este Jay Jaszkowski, în vârstă de 56 de ani, care și-a pierdut nasul din cauza unui diagnostic șocant de cancer: „Nu cred că m-aș fi așteptat vreodată să se întâmple asta în viața mea”, spune bărbatul în timpul interviului pentru show.

Camerele îl urmăresc în timp ce trece prin rutina zilnică de a-și clăti nasul cu peroxid de hidrogen și apă salină. El are capacitatea de a mirosi, gusta și respira, însă îi lipsește propriu-zis nasul.

În timp ce se află în biroul ei, Vest inspectează calitatea pielii lui Jaszkowski pentru a se asigura că este un candidat bun pentru o proteză: „Unul dintre primele lucruri pe care le evaluez când văd un pacient cu nas amputat este starea pielii”, explică ea. "La pacienții care au fost iradiați, pielea poate fi foarte irtată, roșie, sensibilă."

Vest începe prin a-și pune pacientul să încerce diferite proteze de nas pentru a-i modela unul care să semene cât mai bine cu ce avea înainte de boală: „Apoi încep să-l modific, să schimb unghiurile, să-l măresc sau să-l reduc, să-l personalizez cu adevărat.”

Citește și: O copilă a făcut primii ei pași, la zece ani! Prietenii și rudele ei, gest extraordinar pentru micuța condamnată la suferință: „A plâns de fericire”

În funcție de complexitatea cazului, un nas sau o ureche pot fi finalizate într-o săptămână lucrătoare. Costul pe proteză variază, de asemenea, între 5.000 și 13.000 dolari.

Patru săptămâni mai târziu, Jaszkowski este surprins când se întoarce în biroul lui Vest pentru dezvăluirea emoțională a protezei sale. Cu ochii în lacrimi, el ii spune lui Vest după ce ăși vede în oglindă noul nas: "Mulțumesc".

Allison Vest, "doctorița trăznită" care le redă oamenilor încrederea în ei înșiși

Vest este considerată o adevărată eroină pentru pacienții ei și reușește să redea încredere unui număr impresionant de pacienți anual.

Abilitățile ei extraordinare au stârnit interesul producătilor de reality-show din Statele Unite ale Americii, care i-au propus o serie televizată la postul TLC. Primul episod s-a bucurat de un succes răsunător, semn că publicul gustă poveștile cu final fericit, dar și talentul aparte pe care îl are Allison Vest.

Test de personalitate în câteva secunde. Privește această iluzie optică și descoperă un detaliu important despre tine... Adolescentul pe care mersul pe jos la școală l-ar putea ucide. Afecțiunea bizară de care suferă și care i-ar putea fi fa...
Parteneri
Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor
Catine.ro
Ultimele știri
x