Antena Căutare

Adolescentul pe care mersul pe jos la școală l-ar putea ucide. Afecțiunea bizară de care suferă și care i-ar putea fi fatală

Un adolescent din Essex trebuie să fie dus cu mașina la școală în fiecare zi. Pentru el, alergia la o simplă răceală i-ar putea provoca un șoc anafilactic.

colaj cu copil bolnav de urticarie la frig Galerie
Adolescentul din Essex poate intra în șoc anafilactic dacă nu stă la temperatura corectă | Shutterstock

În vârstă de 14 ani, Calum Courtney nu poate sta afară mai mult de 15 minute fără ca pielea lui să fie acoperită de erupții cutanate roșii, ca urmare a unei afecțiuni numite urticarie la frig.

Alergia lui si activează dacă temperatura este mai mică de 24°C, ceea ce înseamnă că familia lui are căldura pornită în casă zi și noapte, astfel încât adolescentul să fie protejat. Până și un picior sau o mână descoperită poate duce la erupția periculoasă de pe pielea lui Calum.

Din pricina afecțiunii sale, adolescentul birtanic nu poate participa la activități precum patinajul sau înotul și a trebuit să renunțe la fotbal după ce a primit diagnosticul, în urmă cu 10 ani.

Mama băiatului, Tupney Courtney, a spus că problemele lui de sănătate afectează „totul” și îi influențează complet cursul vieții: „Trebuie să stea în casă dacă afară este prea frig, iar noi și el trebuie să fim mereu atenți ca organismul lui să intre în contact cu o temperatură optimă".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum se manifestă urticaria la rece în cazul lui Calum Courtney

"Pielea lui se umple de pete dacă e prea frig. La început, cele afectate sunt părțile corpului care nu sunt acoperite, precum fața și mâinile. Dacă stă afară prea mult timp în frig, petele îi acoperă complet pielea, chiar dacă poartă trei straturi de haine."

Citește și: Ea e tânăra alergică la apă! Ce pățește dacă i se face sete sau vrea să facă baie

Mama a spus că afecțiunea începe cu „puncte roșii” care arată precum cele de varicelă, ulterior ele devenind „mai mari și unindu-se”. În plus, adolescentul de 14 ani simte că pielea lui arde în momentul în care simte răceală.

Chiar și când intră în contact cu apă prea rece i se face rău și simte că îl ia cu leșin, potrivit mamei sale, citate de LAD Bible.

"Acestea sunt primele etape ale șocului anafilactic. Trebuie să-l încălzești cu adevărat, din interior, ca să poată supraviețui corect. Dacă răcește, viața lui se poate sfârși", a mai explicat femeia.

Calum Courtney este dus zilnic la școală cu mașina, pentru a preveni riscurile unui șoc anafilactic

Tupney Courtney își duce zilnic fiul la școală cu mașina, pentru a se asigura că nu se umple de pete. Adolescentul nu poate purta tricouri, iar dacă ploaia îi udă hainele, el trebuie să se schimbe cât mai repede cu putință, înainte că boala lui să se activeze.

Familia a aflat pentru prima dată de starea lui Calum după ce acesta s-a umplut de pete subit în timp ce se juca afară, la o nuntă de familie. Părinții i-au dat antihistaminice și l-au adus în casă, dar reacția a continuat să se manifeste în următoarele câteva luni.

Citește și: Ele sunt fetițele care nu au voie să stea la soare. Ce pățesc Amielle și Taya dacă razele le ating pielea

Ulterior, un medic a confirmat că erupția a fost cauzată de frig, dar nu a oferit alte recomandări, nici măcar un epi pen care să prevină șocul anafilactic.

Părinții lui Calum speră acum să găsească un specialist în urticarie și să informeze cât mai mulți oameni despre această afecțiune periculoasă și rară.

A fost supranumită "doctorița trăznită", dar zeci de pacienți o consideră o eroină. Cum le-a schimbat viața cu... Un șofer conducea liniștit atunci când ceva neașteptat a început să miște pe geam. Când a privit atent, omul s-a speriat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x