Antena Căutare

Alin, eroul român care a salvat un copil, pe o plajă din Italia. L-a resuscitat timp de 12 minute, fără oprire, strigându-i: "Haide, nu renunța!"

Alin este român, lucrează pe o plajă din Italia ca salvamar și a devenit eroul unui copil de 12 ani, pe care l-a salvat de la înec. Timp de 12 minute l-a resuscitat fără oprire, spunându-i: "Nu renunța, haide, nu renunța!". Mama băiețelului aproape că a căzut în genunchi, mulțumindu-i bărbatului că i-a readus la viața fetița.

Alin, eroul român care a salvat un copil, pe o plajă din Italia.

corriere.it

Presa italiană îl numește eroul pe românul care a salvat un copil, pe o plajă din zona turistică Ostia. Alin este salvamar, iar atunci când a fost anunțat că cineva e pe punctul de a se îneca, după ce i s-a făcut rău în mare, a acționat fără să stea pe gânduri.

Alin, salvamarul român din Italia, l-a resuscitat timp de 12 minute

Resuscitarea a durat 12 minute, timp în care bărbatul i-ar fi spus copilului: "Haide, nu renunța!" Alin l-a readus la viață, iar apoi cel mic a fost transportată la spital. La externare, mama i-a transmis un mesaj de mulțumire: „Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”!

Citește și:

Un român i-a făcut să plângă pe italieni! Bărbatul a salvat o copilă de la înec, după ce tatăl ei s-a aruncat în ape, ca să o scape, și n-a mai ieșit

Potrivit Corriere della Serra, Alin este salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia și este, la rândul său, tatăl a doi copii.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni) (...) Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma <Bambin Gesù>", a mărturisit Alin, pentru presa din Peninsulă.

Mama copilului l-a căutat pe salvamarul român pentru a-i mulțumi

Românul le-a mai spus jurnaliștilor italieni că mama copilului l-a contactat imediat ce fiul său a fost externat din spital, pentru a-i mulțumi că i-a salvat băiatul.

„Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de situații nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine", a spus Alin.

O mireasă a fugit de la propria nuntă, ca să salveze o viață. Cu rochia albă pe ea, a acordat primul ajutor unei femei s... A zidit credință întru mulți ani pe plaiurile preaiubite ale Moldovei: "Io Ștefan Voievod, din milă lui Dumnezeu do...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x