Alin, eroul român care a salvat un copil, pe o plajă din Italia. L-a resuscitat timp de 12 minute, fără oprire, strigându-i: "Haide, nu renunța!"

Alin este român, lucrează pe o plajă din Italia ca salvamar și a devenit eroul unui copil de 12 ani, pe care l-a salvat de la înec. Timp de 12 minute l-a resuscitat fără oprire, spunându-i: "Nu renunța, haide, nu renunța!". Mama băiețelului aproape că a căzut în genunchi, mulțumindu-i bărbatului că i-a readus la viața fetița.

Alin, eroul român care a salvat un copil, pe o plajă din Italia.

corriere.it

Presa italiană îl numește eroul pe românul care a salvat un copil, pe o plajă din zona turistică Ostia. Alin este salvamar, iar atunci când a fost anunțat că cineva e pe punctul de a se îneca, după ce i s-a făcut rău în mare, a acționat fără să stea pe gânduri.

Alin, salvamarul român din Italia, l-a resuscitat timp de 12 minute

Resuscitarea a durat 12 minute, timp în care bărbatul i-ar fi spus copilului: "Haide, nu renunța!" Alin l-a readus la viață, iar apoi cel mic a fost transportată la spital. La externare, mama i-a transmis un mesaj de mulțumire: „Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”!

Citește și:

Un român i-a făcut să plângă pe italieni! Bărbatul a salvat o copilă de la înec, după ce tatăl ei s-a aruncat în ape, ca să o scape, și n-a mai ieșit

Potrivit Corriere della Serra, Alin este salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia și este, la rândul său, tatăl a doi copii.

„Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea oferită de protocolul BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni) (...) Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma <Bambin Gesù>", a mărturisit Alin, pentru presa din Peninsulă.

Mama copilului l-a căutat pe salvamarul român pentru a-i mulțumi

Românul le-a mai spus jurnaliștilor italieni că mama copilului l-a contactat imediat ce fiul său a fost externat din spital, pentru a-i mulțumi că i-a salvat băiatul.

„Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de situații nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine", a spus Alin.

Parteneri
De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă. Motivele științifice din spatele teoriei
Dacă încerci să mănânci sănătos, cu siguranță ai auzit despre beneficiile consumului micului dejun. Dar s-ar putea să ai încă dubii cu privire la importanța pauzei de masă la prânz. De ce nu trebuie să sari peste pauza de masă, oare.
Catine.ro
Ultimele știri