În vremurile moderne, în care relațiile de iubire încep pe rețelele de socializare și se consumă rapid, înainte de a deveni serioase, e greu să mai crezi în dragostea adevărată, ce-ți va face sufletul să tresalte atunci când vorbești despre ea.
Periodic, însă, ies la iveală poveștile unor cupluri care dovedesc că dragostea adevărată există și trebuie doar să crezi în ea. Un exemplu în acest caz este povestea de iubire dintre Herbert DeLaigle, în vârstă de 94 de ani și Marilyn Frances DeLaigle, 88 de ani. Cei doi s-au iubit 71 de ani și au murit vineri, la interval de 12 ore, potrivit CNN.
Povestea de iubire dintre cei doi a început în urmă cu 72 de ani, într-o cafenea, potrivit CNN.
”Frances lucra într-o cafenea mică, în Waynesboro”, își amintea Herbert în cadrul unui interviu, în 2018. ”Am tot văzut-o intrând și ieșind, iar ochii mei au fost ațintiți asupra ei. Într-un final, m-am ridicat și am întrebat-o dacă vrea să iasă cu mine la un moment dat.”, a povestit acesta.
Ulterior, cei doi au mers la film la prima întâlnire, iar un an mai târziu i-a cerut să-i fie soție. Au trăit șase ani în Germania, unde bărbatul era înrolat în armată, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cei doi au avut împreună șase copii, 16 nepoți, 25 de stră-nepoți și trei stră-stră-nepoți.
Când un soț ori un membru al unei familii moare imediat după ce a pierdut pe cineva drag, cauza decesului se pare că este sindromul "inimii frânte". Această boală ar afecta anual 2% dintre pacienții victime ale unor atacuri cardiace. În general sunt femei (80%) de peste 60 de ani, care au trecut printr-o despărțire, decesul unei persoane apropiate sau pur și simplu un mare stres emoțional. "Ca urmare a unui fapt care l-a contrariat sau a unui stres afectiv, pacientul simte o puternică durere în piept, asemănătoare cu un infarct. Durerea radiază în maxilar și braț", spune Claire Mounier-Vehier, cardiolog, președintă a Federației franceze de cardiologie, scrie Agerpres.