Antena Căutare

"Biciul" Soarelui loveste astazi Pamantul. Vezi cum ne va afecta!

Specialistii de la NASA au surprins un "bici" solar urias, cu o lungime de aproape 800.000 de kilometri, care s-a rupt din suprafata Soarelui si urmeaza sa loveasca marti Pamantul. Fenomenul va genera o furtuna geomagnetica de intensitate moderata.

"Biciul", cum a fost numit de specialistii NASA, este un filament solar extrem de lung, care se intinde sub forma unui arc de cerc, avand o lungime de aproape 800.000 de kilometri. El este produs de eruptiile solare care propaga jeturi uriase de plasma pe distante de sute de mii de kilometrii, in spatiu.

Imaginile spectaculoase au fost surprinse de Solar Dynamics Observatory (SDO), in perioada 6-8 august. Specialistii spun ca eruptia a fost atat de putenica, incat radiata emisa va ajunge si pe Pamant, in cursul zilei de marti. Aceasta va produce o furtuna geomagnetica de intensitate moderata.

FOTO: Daily Mail / NASA

Un trio controversat: Prima casatorie in trei - doua femei si un barbat - a fost oficializata in Brazilia!... Jocul, mai presus de orice slabiciune: Lovitura unui britanic la Jocurile Paralimpice lasa sala inmarmurita!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x