Antena Căutare

Secretele familiei Ceaușescu! Momentul în care familia dictatorului A LUAT-O RAZNA: „Se ștergea cu picioarele pe nasul lui”

Înainte de Revoluția din 1989, luna ianuarie era foarte importantă în viața familiei Ceaușescu și, implicit, al întregii națiuni.

Înainte de Revoluția din 1989, luna ianuarie era foarte importantă în viața familiei Ceaușescu și, implicit, al întregii națiuni. Pe data de 7 își sărbătorea ziua de naștere prima femeie a țării. Născută la Petrești, Elena Ceaușescu era cea care deschidea seria recepțiilor oferite de familia care conducea România pentru ca la finalul lunii să îi vină rândul lui Nicolae Ceaușescu, născut pe 26 ianuarie.

Despre petrecerile ținute cu aceste ocazii importante, nu se rețin prea multe detalii. Apropiații celor doi spun că aceștia își primeu musafirii, care se înghesuiau să le aducă osanale și cadouri, după care totul se încheia cu o masă în cadru restrâns.

Rămâne însă de poveste unul dintre cele mai amuzante evenimente legate de un cadou pe care cuplul prezidențial l-a primit cu ocazia unui... Revelion.

Nici un secretar de partid, directoraş, chiar şi oameni simpli nu ratau ocazia de a le trimite celor doi cadouri. ”Aproape toţi trimiteau nişte prostii. De exemplu, au primit un covor pe care scria «Sa trăiţi Tovaraşu’ Ceauşescu». Şi te ştergeai cu picioarele pe nasul lui. Tablouri făcute după fotografiile lor, tractoare, lucruri inutile. În ultimul an s-a luat hotărârea ca noi să trimitem fiecărui judeţ în parte o lista cu obiecte de care aveam nevoie prin mobilarea sau decorarea celorlalte case şi palate ale lui Ceauşescu. Mobilă, obiecte decorative, ceva care să fie de folos. Pe ei nici nu-i interesau cadourile. Mai făceam câte o ex­pozitie cu ele, dar de multe ori nici nu veneau să le vadă. De fiecare data Ceauşescu îi lua Elenei câte un buchet de flori”, a susținut, în urmă cu câțiva ani, arhitectul Camil Roguski, fost om de casă al Ceaușeștilor, citat de Adevărul.

Ce se întâmplă pe Muntele Athos e uimitor. Călugării cred că nu există sfârșitul lumii... Cel mai friguros loc din lume în care trăiesc oameni! Temperaturile coboară la minus 50 de grade, iar ziua durează trei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x