Antena Căutare

Ceramica de Horezu a fost inclusa in Patrimoniul Cultural Imaterial al UNESCO

Ceramica romaneasca de Horezu a fost inclusa de UNESCO in lista Patrimoniului Cultural Imaterial. Aceasta a fost descrisa drept „un mestesug traditional unic”, practicat atat de femei, cat si de barbati, avand un procesde fabricatie divizat.

Pe site-ul UNESCO, mestesugul este prezentat ca un proces la care femeile si barbatii colaboreaza: „Barbatii sunt cei care extrag lutul, care este apoi curatat, udat, porionat si amestecat, devenind materialul cleios din care olarii din Horezu produc ceramica rosiatica”.

Dupa aceasta etapa, „femeile decoreaza obiectele folosind tehnici si unelte specifice pentru a desena diverse motive traditionale. Abilitatea de a combina modelele si culorile defineste personalitatea si unicitatea acestui tip de ceramica”.

Ceramica de Horezu a fost inclusa in Patrimoniul Cultural Imaterial alaturi de alte elemente din Spania, Turcia, Vietnam, Oman sau Venezuela.

Foto: Intact Images

Statele Unite: Au rapit un mester pentru a-si repara casa! ... Gangnam Style, bun pentru hranit copiii! Un bebelus accepta sa fie hranit doar "in sheme"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x