Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:00iUmor

Conferința ”Pământul plat” are loc la Cluj. Dai 40 de euro pentru a afla că Terra e un plan. ”Restul e minciună!”

Prima conferinţă a „Pământului Plat” din România va avea loc în această toamnă la Cluj-Napoca şi va fi organizată de Adi Rus, un cetăţean originar din Mediaş, care trăieşte de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii. 40 de euro este prețul unui bilet la colocviul care va încerca să răstoarne teoriile lui Arhimede, Ptolemeu ori Pitagora cei care, cu secole înainte, anunțaseră că Terra este rotundă!

Prima conferinţă a „Pământului Plat” din România va avea loc în această toamnă la Cluj-Napoca şi va fi organizată de Adi Rus, un cetăţean originar din Mediaş, care trăieşte de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii. 40 de euro este prețul unui bilet la colocviul care va încerca să răstoarne teoriile lui Arhimede, Ptolemeu ori Pitagora cei care, cu secole înainte, anunțaseră că Terra este rotundă!

Prima conferinţă a „Pământului Plat” din România va avea loc în această toamnă la Cluj-Napoca şi va fi organizată de Adi Rus, un cetăţean originar din Mediaş, care trăieşte de mai mulţi ani în Statele Unite ale Americii. A început facultatea de Construcţii la Cluj-Napoca, apoi a plecat în SUA, unde a lucrat diverse joburi printre care şi şofer de taxi şi de limuzină. Este, acum, patronul unei firme de transporturi.

Conform cotidianului ”Adevărul”, prețul unui bilte pentru conferința din 5-6 octombrie din Dealul Feleacului este de 40 de euro. ”Ascultaţi vorbitori internaţionali, puneţi întrebări şi participaţi la discuţii. Întâlniţi oameni care gândesc şi au preocupari similare sau diametral opuse în ceea ce priveşte perspectiva asupra realităţii în care trăim”, se spune în invitație. În program sunt trecute pauzele de cafea, precum și faptul că invitații vor primi tricouri.

Adi Rus, inițiatorul proiectului ”Pământul Plat”, este un medieşean stabilit în Statele Unite ale Americii care are o firmă de transporturi, iar în timpul liber este preocupat de teoria Pământului Plat, o concepţie antică, potrivit căreia Terra ar avea de fapt forma unui plan sau a unui disc. Există mai multe organizaţii în lume care promovează astăzi această teorie, cea mai cunoscută fiind „Flat Earth Society”, cu sediul în California (SUA). Adi Rus a scris o carte intitulată „La plăcinte înainte” despre forma, poziţia şi mişcarea Pământului.

Intervievat de către cei de la ”Turnul Sfatului”, inițiatorul proiectului a acceptat să se destăinuie: „Adi Rus s-a nascut în Mediaş şi a început facultatea la Cluj-Napoca. A studiat la Facultatea de Construcţii, la Politehnică, însă, din mai multe motive, nu şi-a finalizat studiile. Verile lucra pe litoral, ca ghid turistic şi de câte ori avea ocazia pleca în călătorii. Deşi îi plăcea în ţară, şi-a dat seama că nu poate avea un viitor aici. Cel puţin, nu unul aşa cum visase. Aşa că a decis să plece în străinătate.(...) Iniţial, a plecat în Ungaria, după care a ajuns în Austria, Germania şi Olanda. „După un an jumătate am primit azil politic de la SUA. Am ajuns în New York în decembrie ’90. Am lucrat diverse joburi printre care şi şofer de taxi şi de limuzină. După un timp am fost acceptat la John Jay College of Criminal Justice, unde am terminat cu o diplomă în psihologie juridică”.

Adrian Rus, cel care susține că Arhimede sau Ptolemeu au mințit!

Rus a explicat și ce l-a determinat să creadă că marii învățați precum Eratostene, Seleucus din Seleucia, Arhimede, Ptolemeu, Piagora, Copernic ori Galilei s-au înșelat cu privire la forma plată a Pământului. „Prin 2015 am dat din greşeală peste un videoclip pe YouTube care afirmă că Pămantul e plat. Iniţial m-a bufnit râsul, dar, ca divertisment, am vrut să văd care sunt argumentele. Acestea păreau logice şi am început să cercetez subiectul mai aprofundat ajungând până la urmă la concluzia că există o preponderenţă de evidenţă în favoarea Pământului plat şi că ce ni se spune despre Univers azi e bazat pe presupuneri fără dovezi ştiinţifice în cel mai bun caz, dacă nu chiar minciuni şi invenţii fantastice. Am fost atât de pasionat de subiect încât am decis să scriu o carte”, a povestit medieşeanul pentru Turnul Sfatului.