- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Să trăiești într-o casă cu 16 copii ți s-ar putea părea, la prima vedere, o misiune imposibilă, însă pentru Jeni Bonell nu este deloc complicat, întrucât a știut să le traseze copiilor ei sarcini stricte, astfel că sunt extrem de organizați.
”Dacă trăiești aici, înseamnă că trebuie să și muncești” - este regula pe care o aplică Jeni Bonell, o femeie de 50 de ani care a adus pe lume 16 copii și pe care i-a învățat să fie extrem de organizați și să participe la treburile casnice încă de când erau prichindei.
În timp ce soțul ei lucrează full time, femeia a fost nevoită să stea acasă și să-și crească cei 16 copii, care au vârste cuprinse între cinci și 29 de ani.
Dacă trei copii sunt căsătoriți și au plecat din casa părintească, ceilalți 13 continuă să trăiască alături de părinți și au un program bine stabilit.
”Suntem încă destui în casa asta, motiv pentru care este important să păstrăm ordinea în acest haos”, susține Jeni, în cadrul unui videoclip făcut public pe Youtube.
De asemenea, ea a povestit că fiecare copil din casă trebuie să respecte niște reguli simple, pe care a ales să le treacă pe o foaie și să le lipească pe perete.
”Acest regulament a venit când aveam șase sau șapte copii. Dacă soțul meu lucra din greu pentru a ne întreține, eu rămâneam acasă și făceam toate treburile casnice. Mi-am dat seama că trebuie să-i educ pe toți să participe la treburile casnice.”, a mărturisit femeia.
”Dacă trăiești aici, trebuie să muncești. Trebuie să contribui cu ceva, trebuie să respecți aceste sarcini.”, mai spune femeia.
Astfel, copiii sunt nevoiți să-și facă patul înainte de a merge la micul dejun, să-și împăturească hainele și să le pună în dulap, să-și pună pantofii în ladă, să-și adune jucăriile din casă, să aspire de două ori pe săptămână și să șteargă praful o dată pe săptămână. De asemenea, femeia a realizat un program pe activități și pe culori, ce este dedicat fiecărui copil. Doar așa reușește să păstreze ordinea în haosul creat în casă, iar povestea ei a făcut înconjurul lumii.