Antena Căutare

De ce cazinourile au ferestrele acoperite, iar ceasurile lipsesc. Puțini se gândesc la adevăratul motiv

Să intri într-un cazino este ca și cum ai păși pe un tărâm în care timpul nu există. Într-o locație de acest gen, nu există ceasuri sau ferestre prin care se poate vedea în exterior. Iată care sunt motivele.

colaj de imagini cu fotografii din interiorul unui cazino fara ferestre Galerie
Să intri într-un cazino este ca și cum ai păși pe un tărâm în care timpul nu există. Într-o locație de acest gen, nu există ceasuri sau ferestre prin care se poate vedea în exterior. Iată care sunt motivele. | Shutterstock.com

De mulți ani circulă un zvon conform căruia cazinourile de tip "brick-and-mortar" pompează oxigen pentru a-și menține clienții plini de energie.

Acesta este doar un mit, spun experții. Cazinourile se străduiesc să mențină aerul plăcut și răcoros (dacă este prea cald, oamenii vor deveni somnoroși și vor dori să plece), deci nu vor pompa nimic în plus.

Cu toate acestea, există alte trucuri pe care cazinourile le folosesc pentru a îi face pe clienți să continue să joace. Cei care dețin locații de acest gen vor ca persoanele care le trec pragul să uite de lumea exterioară și de trecerea timpului, astfel încât să rămână în continuare și să joace.

Citește și: De ce sunt ferestrele din avioane rotunde. Explicația specialiștilor i-a surprins pe călători

De ce nu există ferestre sau ceasuri în cazinouri și în sălile cu aparate

Când vine vorba de cazinouri, un ceas atârnat pe perete este o distragere nedorită a atenției. La fel și ferestrele prin care poți vedea ce se întâmplă în exterior. De aceea, ceasul lipsește, la fel și lumina naturală. În acest fel, jucătorii sunt ajutați să piardă noțiunea timpului și să se concentreze pe aparatele puse la dispoziție.

Cazinourile nu au ceasuri sau ferestre pentru că vor să îi țină pe jucători concentrați pe jocuri. Se fac mai mulți bani cu cât joci mai mult timp, iar ceasurile distrag atenția jucătorilor, oferindu-le o referință pentru cât timp au petrecut în locație. Cazinourile nu au ferestre din același motiv.

Citește și: Ce poți să pățești dacă dormi cu geamul deschis. Iată tot ce se întâmplă în corp dacă ții ferestrele deschise când te odihnești

Pentru că ferestrele indică și ele trecerea timoului, ele nu există sau sunt acoperite. Una dintre explicații este că lumina naturală care strălucește pe podea ar provoca strălucirea cărților și a aparatelor. Deși acest lucru are sens, nu este singurul motiv.

Lipsa ferestrelor este o altă modalitate prin care cazinourile îi pot ține pe jucători concentrați asupra jocului. Fără distrageri din lumea exterioară și fără referințe la trecerea timpului, jucătorii continuă să joace și astfel cheltuie bani.

Există totuși și locații cu geamuri. Aceste ferestre, însă, sunt întotdeauna opace, astfel încât nu se poate vedea afară și sunt întotdeauna colorate, iar lumina care intră prin ele dă impresia unui amurg perpetuu.

Citește și: De ce supermaketurile nu au ferestre. Motivul pentru care nu există geamuri în Lidl, Kaufland, Carrefour, Mega Image sau altele

Ce propoziție nu trebuie spusă copiilor. De ce nu e indicat ca părinții să spună celor mici să se calmeze... Ce se găsește, de fapt, în părțile negre ale unei banane. Ce se observă la microscop pe bucățile prea coapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x