Antena Căutare

De ce durează Postul Mare 40 de zile

V-ați întrebat de ce Postul Mare durează exact 40 de zile? Explicația este cât se poate de clară și este acceptată atât de Biserica Ortodoxă cât și de cea Catolică. Argumentele sunt bazate pe anumite pasaje din Cartea Sfântă.

V-ați întrebat de ce Postul Mare durează exact 40 de zile? Explicația este cât se poate de clară și este acceptată atât de Biserica Ortodoxă cât și de cea Catolică. Argumentele sunt bazate pe anumite pasaje din Cartea Sfântă.

În Biblie se regăsește de mai multe ori numărul 40:

  • potopul a durat 40 de zile și 40 de nopți
  • evreii au trăit în pustiu 40 de ani
  • Ezechiel (profet evreu) a stat culcat 40 de zile pe partea dreaptă, ca simbol al pedepsei divine asupra cetății Ierusalimului.
  • Moise a postit timp de 40 de zile pe muntele Sinai înainte de a primi Tablele Legii
  • 40 de zile a călătorit Ilie prin deșert, fugind de răzbunarea reginei Izabela
  • Isus, după ce a fost botezat de Ioan în Iordan, înainte de a începe activitatea sa publică, a petrecut 40 de zile și 40 de nopți în deșert în rugăciune și post

Încă din secolul al IV-lea, în Biserică se practica o perioadă de pocăință și reînnoire interioară, prin post și abstinență. Prin cele 40 de zile ale Postului Mare, Biserica se unește cu misterul lui Isus în pustiu. Urmând exemplul lui Isus, credincioșii sunt chemați la un timp de pregătire pentru solemnitatea Învierii Domnului, prin reînnoire spirituală în rugăciune, prin practicarea faptelor de caritate și printr-o atitudine de pocăință în post și abstinență.

Marea Unire pe înțelesul englezilor. Site-ul care face România cunoscută peste hotare, lansat pe 14 martie... Părerea unui zoofil despre "Shape of Water", filmul care a luat Oscarul, anul acesta: „Și eu am fost atras de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x