Mulți utilizatori se trezesc că produsele lor noi, mai ales când vine vorba de legume, s-au stricat în frigider. Dar puțini știu că unele legume se strică mai repede în frigider decât dacă le-ai depozita altfel.
Acum, experții au dezvăluit de ce nu trebuie să ții niciodată ceapa în frigider, scrie Daily Mail.
Dacă ai observat că ceapa ta se strică repede, atunci probabil nu o depozitezi în modul optim de conservare.
Deși mulți cred că ceapa poate rezista mai mult dacă e pusă în frigider, realitatea e alta.
De ce nu trebuie să ții ceapa în frigider
Experții au dezvăluit de ce nu trebuie să ții ceapa în frigider - se va strica mai repede.
Temperaturile scăzute grăbesc transformarea amidonurilor în zaharuri. Ca urmare, cepele care trec prin această transformare devin moi și se strică mult mai repede.
Citește și: Cum convingi un copil să mănânce mai multe legume
„Deși cepele întregi pot fi ținute, teoretic, în frigider, nu e recomandat,” a declarat Melissa Along, expert în alimentație.
„Nu e recomandat pentru că cepele crude întregi absorb umezeala repede și pot deveni moi în frigider,” susține Alink.
În schimb, Alink recomandă să depozitezi cepele într-o zonă întunecată, cu ventilație bună, precum un dulap sau un sertar. Dar trebuie să te asiguri că nu folosești un dulap sau un sertar care sunt prea încinse. Pentru că atunci te vei confrunta cu altă problemă - cepele vor avea tendința să încolțească.
Cepele, la fel ca majoritatea fructelor și legumelor, sunt vii atunci când le mâncăm. Adică celulele lor continuă să respire - folosesc oxigen și zaharuri pentru energie. Ca urmare, acest proces are un impact considerabil asupra modului în care le mâncăm.
Atunci când rădăcinoasele precum cepele dau de frig, răspunsul lor e să transforme rezervele de amidon în zaharuri, pentru a produce energie pentru plantă. Din acest motiv, morcovii sunt mult mai dulci dacă au fost recoltați după o perioadă mai rece.
Aceste informații explică de ce nu trebuie să ții niciodată ceapa în frigider. Scurtezi perioada în care aceste legume pot fi consumate și, dacă nu le folosești în timp util, vei fi nevoit să le arunci la gunoi.
Trebuie să ții ceapa departe de umiditate, frig și căldură
Pentru că ceapa reacționează în aceste moduri, trebuie să fie ținută departe de umiditate, frig și căldură. Ceapa încolțită poate fi consumată - chiar și tijele verzi sunt comestibile.
Dar e posibil ca ceapa să fie mai amară în această etapă, pentru că deja a folosit zaharurile care îi dau acel gust dulce.
Citește și: Cât de periculoasă este fructoza din fructe? Ce fructe ar trebui să eviți dacă nu vrei să te îngrași
Dincolo de faptul că ceapa nu trebuie ținută în frigider din cauza temperaturii scăzute, trebuie să eviți și umiditatea din frigider, pentru că și acest detaliu poate duce la stricarea rapidă a legumelor.
„Pune ceapa într-un loc uscat, unde nu poate ajunge umezeala, pentru a evita stricarea,” a continuat Alink.
Mai mult, experta nu recomandă să ții ceapa într-o pungă de plastic. Din nou, așa ceva poate grăbi stricarea legumelor.
„Pungile de plastic ajută la menținerea unui nivel ridicat de umezeală,” a continuat Alink. „Ca urmare, ceapa se strică mai repede decât ai dori.”
Noul truc folosit de hoții de mașini. Doar așa îți poți proteja vehiculul, susțin experții... La doar 21 de ani, muncește 5 ore pe zi și câștigă 9.000 de eură pe lună. Care este secretul tinerei...