Căutare Live

De ce se înverzește pielea după ce purtăm anumite bijuterii. Puțini oameni știu adevăratul motiv și ce înseamnă

De multe ori observăm că după ce purtăm anumite bijuterii sau ceasuri, pielea noastră capătă o culoare verzuie în locurile unde au stat bijuteriile. Motivul este unul simplu și această situație poate fi prevenită.

Unele bijuterii înverzesc pielea iar de vină este cuprul conținut, însă există metode de evitare a a cestui lucru

Shutterstock

Ni s-a întâmplat tuturor să ne trezim pătați pe piele după purtarea anumitor bijuterii. De obicei, principalul vinovat aici este cuprul.

Atunci când anumite bijuterii sunt făcute sau conțin cupru, se produce o reacție în contact cu transpirația sau vreo loțiune de corp sau cremă folosite și oxidează.

Astfel, când cuprul oxidează, rezultatul este acea pată verde care ne apare nouă pe piele.

Ce alt metal produce alergii și cum putem preveni înverzirea pielii din cauza unor astfel de bijuterii

Mulți se preocupă și când vine vorba de un alt metal, nichelul, pentru că și acesta provoacă alergii.

Citește și:Test de personalitate uluitor. Privește această iluzie optică și spune ce vezi prima dată. Vei descoperi ceva inedit despre tine

În schimb, ceea ce este foarte important de reținut este faptul că aceasta culoare de pe piele dispae cu ușurință și nu este vorba de o reacție chimică sau aergică a pielii, ci despre procesul de oxidare a metalelor, iar aceasta, practic, murdărește pielea.

Doar în cazul în care apar mâncărimi sau alte semne, este posibil să fie vorba despre o alergie.

Pentru a evita sau a preveni înverzirea pielii de la anumite bijuterii, e bine ca pielea să fie mereu uscată și ca un tips, putem aplica un strat de ojă transparentă pe porțiunea din bijuterie care înverzește pielea.

De altfel, este indicată evitarea purtării bijuteriilor în zile călduroase, când pielea transpiră excesiv.

Tara Jayne McConachy este femeia căreia medicii au refuzat să-i mai facă operații estetice. Cum arată și care sunt motiv... Femeia care susține că trebuie să poarte 3 sutiene la sală din cauza bustului mult prea generos. Ce poveste are...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x