Antena Căutare

Decizie șocantă! Pentru prima dată în istoria Poliției Române, un polițist este obligat să achite daune morale unui infractor

Decizia care a șocat o țară întreagă! El este primul polițist erou care trebuie să plătească daune tânărului prins după furt

Decizia care a revoltat o țară întreagă! El este primul polițist erou care trebuie să plătească daune hoțului prins în flagrant! Care este suma colosală pe care vinovatul a solicitat-o în fața judecătorilor

Judecătorii Tribunalului Vaslui au luat o decizie șocantă vizavi de un caz care ridică mari semne de întrebare. În urma acestei decizii, polițistul este obligat să despăgubească tânărul care a comis infraacțiunea de furt, dintr-un motiv total neobișnuit: i-a lezat imaginea.

În procesul de judecată, vinovatul Iulian Morariu, a solicitat judecătorilor să îl oblige pe polițistul Alexandru Mălăncuș să-i achite în solidar cu Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, imensa sumă de 100.000 de euro pe motiv de "daune morale"

”Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamantul Morariu Iulian, în contradictoriu cu pârâţii Mălăncuş Alexandru şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui. Obligă pârâţii să achite reclamantului, cu titlu de daune morale, suma de 1.000 de lei”, se menţionează în hotărârea pronunţată pe Tribunalul Vaslui, potrivit adevarul.ro.

Deși decizia instanței nu este definitivă, polițistul Alexandru Mălăncuș va rămâne în istoria Poliției, ca fiind primul polițist care plătește daune unui infractor.
În termen de 30 de zile, oricare dintre ei au posibilitatea să conteste decizia instanței.
În motivarea cererii acestei despăgubiri, reclamantul a precizat că imaginea sa publică a fost grav afectată, căci bărbatul a fost condus la Secția de Poliție cu mâinile legate cu cureaua de la pantaloni.

După ce a fost prins, polițistul a mers cu vinovatul pe jos până la Secția de Poliție, dând naștere la huiduieli ale oamenilor de pe stradă, asupra inculpatului.

Potrivit adevarul.ro, evenimentul s-a petrecut în aprilie 2017, însă nici până acum nu a fost rezolvat. Polițistul a explicat tot ce s-a întâmplat pentru a putea fi înțeleasă toată această întâmplare nefericită:

”Am văzut ieşind din magazin, în fugă, doi bărbati şi, din urma lor, o femeie ţipând după ajutor. Au luat-o la fugă printre blocuri. Am fugit după ei dar, după aproximativ 200 de metri s-au despărţit şi fiecare a continuat să alerge în altă directie. Am fost nevoit să alerg doar după unul dintre ei şi, după aproximativ 500 de metri am reuşit să-l prind în spatele blocului nr.1. L-am pus la pământ dar nu aveam cătusele la mine. Se zbătea să scape astfel că am fost nevoit să-l imobilizez la pământ şi să-i leg mâinile la spate cu cureaua de la pantaloni. L-am dus apoi la sediul IPJ Vaslui şi de acolo a fost preluat de o patrulă din cadrul Politiei muncipale. Ulterior, a fost dus înapoi la magazin. Vânzătoarea a început să plângã de bucurie când a văzut că hoţul a fost prins şi şi-a recuperat marfa furată”, a povestit agentu Alexandru Mălăncuş.

Cine este poliţistul reclamat

Agentul Alexandru Mălăncuş este unul dintre poliţiştii de cinste ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. El a ajuns cunoscut opiniei publice în vara anului 2017, când a fost detaşat să desfăşoare activităţi pe litoralul din Bulgaria, alături de alţi poliţişti români. Atunci, poliţistul Mălăncuş a salvat viaţa unui copil de 11 ani, din Rusia, care s-a înecat în timp ce lua prânzul cu părinţii într-un restaurant. Pentru fapta sa, agentul Alexandru Mălăncuş a fost răsplătit cu ocazia Zilei Poliţiei Române, fiindu-i acordată o plachetă cu titlul de ”Distincţie de onoare”, în semn de apreciere a profesionalismului şi devotamentului de care au dat dovadă în activitatea desfăşurată.

Sursă: adevarul.ro

O femeie a ajuns de urgență la spital după ce a trăit ore în șir cu albine în ochi! Medic: ”Se hrăneau cu lacrimele ei!”... O tânără, în lacrimi după ce i-a fost suspendat contul de Instagram cu zeci de mii de urmăritori:”Mi-a fost ruinată viaț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x