Antena Căutare

Descoperire inedită! Când au loc cele mai mari cutremure? Cercetătorii au rămas fără cuvinte

Un nou studiu realizat în Japonia arată că cele mai mari cutremure au loc, cel mai probabil, când este Lună plină sau Lună nouă.

Un nou studiu realizat în Japonia arată că cele mai mari cutremure au loc, cel mai probabil, când este Lună plină sau Lună nouă.

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au analizat trei baze de date diferite privind cele mai mari cutremure din lume (de peste 5,5 grade) care au avut loc în ultimii 20 de ani.

Potrivit cercetării, unele dintre cele mai puternice cutremure din ultimele două decenii, cel din Indonezia din 2004 (9,3 grade), cel din Chile din anul 2010 (8,8 grade) şi cel din Japonia din 2011 (9 grade) au coincis cu aceste cele două faze ale Lunii.

De fapt, 9 din cele mai mari 12 cutremure din perioada dezvoltată (mai mari de 8,2 grade) au avut loc când era Lună nouă sau plină.

Și-a recuperat, pe Facebook, după 37 de ani, inelul de nuntă, pierdut pe fundul Mediteranei!!!... Catedrala verde – un sanctuar viu care va fi „terminat” peste un sfert de secol. 42 de fagi în loc de coloane și un crea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x