Descoperire inedită în lumea științei. Ce au găsit savanții în gura unei moluște

Descoperire incredibilă în lumea științelor. Cercetătorii au găsit un mineral foarte rar chiar în gura unei moluște.

Descoperire inedită în gura unei moluște

Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern au făcut o descoperire nemaivăzută chiar în gura unei moluște, mai precis, printre dinții acesteia, potrivit scitechdaily.com.

Descoperire inedită făcută de cercetători în gura unei moluște

Înainte de aceste descoperiri, mineralul santabarbarit se găsea numai printre roci și stânci, iar faptul că acum a fost identificat și în gura unei moluști i-a lăsat perplecși pe cercetători.

Citește și: Tabloul care îi face pe oameni să se întrebe dacă există călătoria în timp. Ce detaliu a ieșit la iveală

Această descoperire îi va ajuta pe savanți să înțeleagă cum de o moluscă este capabilă să mestece și să se hrănească cu roci.

„Acest mineral a fost găsit de-a lungul timpului doar în cantități foarte mici în interiorul unei roci. Până acum nici nu s-a pus problema să fi existat în interiorul unei vietăți”, declară un savant al universității precizată mai sus.

Citește și: Cum arăta rățoiul Donald la început. S-au împlinit 87 de ani de la apariția personajului Disney

„Acest mineral i-ar fi făcut dinții și mai puternici decât înainte”, mai spune cercetătorul, având la baza declarațiilor studiile efectuate asupra acestei descoperiri. Molusca despre care fac aceștia referire se numește „chiton” și este foarte des studiată, în special pentru capacitățile sale de a distruge cu dinții diverse roci pentru a căuta mâncare.

Citește și: Freddie Figgers, poveste de viață marcantă. A fost abandonat lângă un tomberon, dar a ajuns milionar

De curând, această specie de moluscă a fost subiectul principal în lumea științelor, dat fiind faptul că în interiorul gurii sale a fost descoperit un mineral extrem de rar, care până acum, nu a mai fost văzut niciodată într-o vietate. Există foarte puțină materie din acest mineral, iar cel extras a fost numai din interiorul rocilor. Santabarbaritul, tradus în română, însă în engleză numele complet ar fi santabarbaraite, este un mineral care se găsește extrem de rar.

Ultimele știri