Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Parker

Descoperire uriașă făcută de oamenii de știință! Pastila albastră ar putra salva zeci de mii de vieți!

Renumita pastilă albastră care a ajutat numeroase persoane de sex masculin să aibă o viață intimă satisfăcătoare ar putea avea și alte beneficii. Mai exact, conform specialiștilor aceasta ar putea salva, anual, mii sau zeci de mii de vieți.

Conform unei cercetări realizate pe cobai, în laborator, pilula albastră, administrată într-o doză mică, în fiecare zi, dizolvată în apă, ar putea preveni cancerul colorectal.

”O doză mică din pastila albastră poate reduce la jumătate numărul tumorilor în cazul acestor animale.”, a explicat Darren D. Browning, biochimist la Universitatea Augusta, din Georgia, SUA, conform Science Alert.

Deocamdată acest efect benefic a fost stabilit doar în ceea ce privește animalele, motiv pentru care următorul pas este să se descopere dacă acționează în același fel și în cazul oamenilor.

În cazul în care oamenii de știință vor stabili că pilula albastră reduce numărul tumorilor și în cazul oamenilor va fi un pas mare în medicină, astfel că va duce la salvarea a mii de vieți în fiecare an, întrucât cancerul colorectal este al treilea tip de cancer întâlnit în lume.

Recomandari