Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Dialog neașteptat între un polițist și o șoferiță: ”De ce nu purtați centura?”/ ”Pentru că mi-am pus silicoane. Nu se vede?”

O postare făcută pe contul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne a scos la iveală că, în continuare, unii dintre români nu poartă centură de siguranță. Mai exact, o şoferiţă a susținut, în fața unui polițist, că  nu îşi poate lega centura de siguranţă deoarece şi-a pus silicoane. 


O postare făcută pe contul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne a scos la iveală că, în continuare, unii dintre români nu poartă centură de siguranță. Mai exact, o şoferiţă a susținut, în fața unui polițist, că nu îşi poate lega centura de siguranţă deoarece şi-a pus silicoane.

Dialog între un poliţist, o şoferiţă şi el (pasager):

- Bună ziua! De ce nu purtaţi centura de siguranţă?

- Pentru că mi-am pus silicoane.

- Aveţi un certificat medical în acest sens?

- Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?

- Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtaţi centura în astfel de cazuri! Şi domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?

- Ce vreţi să insinuaţi? Ne luaţi la mişto...

- Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!

Pentru a elimina toate discuţiile referitoare la portul centurii de siguranţă, vă readucem aminte că sunt exceptaţi de la această obligaţie următorii:

- conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;

- femeile în stare vizibilă de graviditate;

- conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;

- instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învaţă să conducă un autovehicul pe drumurile publice;

- examinatorul în timpul desfaşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere;

- persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă.

ATENŢIE! Dacă se constată folosirea frauduloasă a unei astfel de adeverinţe, este caz penal care se pedepseste cu închisoarea, atât pentru sofer, cât şi pentru medicul care a eliberat-o!”, avertizează Poliţia.

Lipsa centurii de siguranţă se sancţionează cu amendă şi două puncte de penalizare, conform Regulamentului de aplicare a Codului rutier (HG nr. 1391/2006). Un punct-amendă este de 145 lei. Contravenientul achită pe loc sau poate achita în cel mult 15 zile lucrătoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contravenţiei jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, adică suma de 145 de lei.

Recomandari