După ce vei afla de ea, îţi vei arunca şi vechea periuţă de dinţi! Prima pastă de dinţi care conţine cofeină. Efecte uimitoare!

 

Nu mai e de mult un secret că zaţul de cafea are efecte uimitoare asupra danturii. Despre tratarea problemelor dentare cu zaţul de cafea s-au scris multe articole pe baza unor studii realizate de-a lungul mai multor ani.

O companie americană transformă ideea revoluţionară de a combină cofeină cu pastă de dinţi în realitate. Power Energy Toothpaste scoate pe piaţă prima pastă de dinţi cu cofeină despre care se spune că are efectul unei cafele puternice, menţinându-te treaz pe parcursul întregii zile, plus curăţarea tartrului.

Cofeină din această pastă de dinţi este absorbită instantaneu de organism la contactul cu cavitatea bucală, mult mai repede decât prin consumarea unei cafele tradiţionale.

Pastă conţine 80 de grame de cofeină pură şi are efecte extrem de interesante asupra smalţului şi tartrului. Nu este prima pastă de dinţi neobişnuită din lume, însă este primul produs care va fi comercializat cunoscându-se aceste ingrediente.

/p>

Se spune că şi cacaoa are efecte uluitoare asupra dinţilor. Medicii susţin că nu cacaoa este pericolul cel mai mare pentru sănătatea dinţilor ci zahărul din ciocolată:

1. 2 linguri de bicarbonat de sodiu
2. 6 picături de ulei esenţial de cuişoare
3. 4 linguri de ulei de nuca de cocoş
4. 2 linguriţe de pudra de cacao organic

Mod de preparare:

1. Amestecă ingredientele de la cele patru puncte enumerate mai sus din lista celor necesare pentru pastă. Amestecul durează între 5 şi 10 minute, până când compoziţia capătă un aspect omogen.

2. Pune pastă de dinţi într-un recipient închis ermetic şi asta pentru că bicarbonatul poate absorbi mirosurile cu uşurinţă. După 12 ore, poţi folosi pastă ta revoluţionară de dinţi.

Teobromină din boabele de cacao este mult mai bună decât fluorul, însă poate fi toxică dacă este îngurgitată în cantităţi mari. Atâta vreme cât nu înghiţi pastă de dinţi şi te rezumi la o aplică doar pe dinţi, totul este în regulă.

Rolul teobrominei în menţinerea igienei orale a fost descoperit de dr. Tetsu Nakamoto în laboratorul sau din New Orleans, Louisiana, în anii ’80., scrie Revista Teo.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe