Antena Căutare

Experimentul care a făcut înconjurul lumii: tripleții separați la naștere. S-au revăzut după 20 de ani, însă povestea lor are un final trist

Bobby, David și Eddy s-au întâlnit pentru prima dată la 19 ani după ce au fost separați la naștere și dați la o agenție de adopție. Tripleții au fost supuși unui experiment care a uimit o lume întreagă.

Bobby, David și Eddy s-au întâlnit pentru prima dată la 19 ani după ce au fost separați la naștere și dați spre adopție. Tripleții au fost supuși unui experiment care a uimit o lume întreagă.

În 1980, Robert Shafran începea colegiul la New York. În prima sa zi, ceva ciudat i s-a întâmplat. Brusc, studenții au început să îl strige Eddie. Chiar și colegul lui de cameră l-a recunoscut. Apoi, a aflat că semăna perfect cu un alt tânăr de vârsta lui, potrivit The Sun.

Mai târziu, Robert a aflat că acel Eddie este fratele lui și făcând investigații a descoperit că au fost deliberat despărțiți la naștere în urma unui experiment efectuat de un psihiatru din New York numit Peter Neubauer. Și nu erau doar ei doi, ci mai aveau un frate, pe nume David.

Experimentul care a făcut înconjurul lumii: tripleții separați la naștere. S-au revăzut după 20 de ani, însă povestea lor are un final trist

Conducătorul experimentului a separat, la naștere, zeci de gemeni sau tripleți, i-a dat spre adopție în familii diferite. După naștere, tripleții au fost plasați la o agenție de adopție numită Louise Wise Services.

Dr. Neubauer a văzut prin asta prilejul perfect de a studia teoria „natură versus grijă". Medicul era interesat de evoluția copiilor deși creșteau în familii diferite.

Părinții adoptivi ai fiecăruia dintre copii nu au fost niciodată informați că băieții erau tripleți, ci doar că tot ei făceau parte dintr-un studiu de dezvoltare a copilului.

Nimic la întâmplare

Fiecare familie avea o fiică adoptată de aproximativ doi ani când tripletul a fost dat în grija lor. Ei au fost monitorizate îndeaproape pe tot parcursul vieții, deși părinții nu au fost conștienți de existența celorlalți frați.

O dată pe an, fiecare dintre familii ducea băieții la Manhattan pentru teste de inteligență, comportament și personalitate.

În perioada copilăriei și în adolescență, părinții au observat niște comportamente ciudate din partea copiilor. Unul dintre băieți a început să vorbească de foarte devreme și susținea că are un frate.

Experimentul care a făcut înconjurul lumii: tripleții separați la naștere. S-au revăzut după 20 de ani, însă povestea lor are un final trist

Momentul revederii a fost desprins din filme și baieții au simțit din prima clipă că au o legătură puternică.

Băieții s-au transferat la același curs de la facultate și s-au mutat împreună. Au fost chelneri în New East Side Side East, înainte de a-și deschide un restaurant în SoHo numit Triplets.

De-a lungul anilor, tensiunile s-au produs și tragedia a lovit atunci când Eddie, care suferea de depresie, s-a sinucis, în vârstă de numai 33 de ani. Robert a părăsit restaurantul și a devenit avocat, în timp ce David a devenit consultant în asigurări.

Povestea a șocat o lume întreagă, de altfel a fost creat și un documentar care le prezintă cazul, Three Identical Strangers.

Nancy Segal, profesor de psihologie, s-a întâlnit cu dr. Neubauer, cel vinovat de tot, chiar înainte ca acesta să moară.

Ea a spus pentru The Times: „Ceea ce m-a lovit cel mai mult a fost că nu a arătat absolut nici o remușcare pentru ceea ce făcuse”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

HA, HA, HA! Cel mai tare TEST! Alege o bulină verde şi află cât eşti de GELOS... Primul spital pentru cămile, deschis în Dubai. Au și salon VIP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x