O echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Washington a sugerat că este posibil ca extratereștrii să fi trăit pe lună, în două perioade distincte, prima în urmă cu patru miliarde de ani, iar a doua în urmă cu 3,5 miliarde de ani.
În timp ce luna nu are condiții pentru a putea fi locuită în prezent, este posibil să fi existat viață pe suprafața acesteia, potrivit unui nou studiu, realizat de cercetători de la Universitatea de Stat din Washington.
În cele două perioade de timp menționate, luna emana cantități mari de gaze supraîncălzite, inclusiv vapori de apă. Acești vapori de apă ar fi putut forma „lacuri” la suprafața lunii, potrivit cercetătorilor.
„Dacă au existat apă în stare lichidă și o atmosferă potrivită pentru lungi perioade de timp, credem că suprafața lunii ar fi putut fi locuită, chiar dacă cu întrerupere”, a spus profesorul Dirk Schulze-Makuch, care a condus studiul.
Cercetătorii sugerează că viața pe lună ar fi apărut într-un mod similar cu felul în care a apărut pe Pământ.
Însă, echipa de cercetători susține că este posibil ca extratereștrii să fi ajuns pe lună prin intermediul unui meteorit.
Cele mai timpurii dovezi ale existenței vieții pe Pământ datează în urmă cu 3,5 sau 3,8 miliarde de ani, într-o perioadă în care aveau loc impacturi frecvente de meteoriți.
Cercetătorii cred că un meteorit pe care existau organisme de bază ar fi putut părăsi Pământul și ar fi putut ajunge pe lună.
„Se pare că luna a fost locuibilă la acea vreme. Este posibil să fi existat microbi care se dezvoltau în acumulări de apă pe lună, înainte ca suprafața acesteia să devină uscată și fără viață”, a spus profesorul Schulze-Makuch.
Echipa speră ca în misiunile viitoare pe lună să poată fi demonstrată această teorie.