Antena Căutare

Galerie FOTO! Fluturii cu aripi de sticla, un miracol al naturii

Pe zi ce trece, natura devine tot mai generoasa cu fiintele carora le da viata. Astfel, pe continentele americane, au luat nastere niste insecte cu totul si cu totul speciale. Fluturii cu aripi de sticla!

Raspandit din Panama si Venezuela pana in Mexic, fluturele cu aripi de sticla este o adevarata minune a naturii datorita faptului ca are aripile transparente. Poarta numele stiintific "Greta oto" si este una dintre putinele specii de fluturi care au un comportament de imperechere specific pasarilor. Fiecare mascul isi prezinta aripile inedite femelelor care sosesc in teritoriul sau.

Anvergura aripilor este de 5,5 – 6 centimetri si impresioneaza prin tesuturile sale transparente. Acest fenomen este privit de catre cercetatori ca o adaptare evolutiva pentru a fi mai greu de observat de pradatori.

In stadiul de omida, fluturele cu aripi de sticla consuma doar plante toxice, care pot avea efecte halucinogene pentru om. Aceste plante, din genul Cestrum, se gasesc doar pe continentele americane. De aceea, fluturele cu aripi de sticla migreaza pe distante foarte mari in comparatie cu alte specii, insa nu si pe alte continente.

Pentru a-l observa in salbaticie, una dintre cele mai bune locatii sunt lanturile muntoase din jurul capitalei Venezuelei, Santiago de Leon de Caracas.




Usa unui avion a cazut din zbor, pe acoperisul unui motel... Pentru cine vrea sa creada: un om a tras de limba un urs!!! La propriu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 9: Quiche cu praz, brânză și trufe Marti, 28.05.2024, 12:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x