Antena Căutare

FOTO & VIDEO! Vezi imagini inedite de pe Marte!

Spirit, rover-ul care a fost trimisa in misiune pe Marte pentru a descoperi planeta, a "murit" dupa 5 ani, 3 luni si 27 de zile de cercetare, dupa ce s-a impotmolit in sol. Insa nu inainte de a ne face cunoscute primele imagini de pe Marte!

Lunga calatorie a rover-ului pe planeta rosie a fost comprimata intr-un fascinant videoclip, in care s-au folosit aproximativ 3.500 de imagini captate de Spirit.

Privitorii pot avea astfel o vedere de ansamblu asupra misiunii lui Spirit, care a inceput in ianuarie 2004 si s-a sfarsit in aprilie 2009. Astfel, cinci ani petrecuti pe o planeta necunoscuta au fost comprimati in trei minute de clip, cu 24 de cadre pe secunda.

In timpul celor 7 kilometri pe care i-a parcurs, Spirit poate fi vazuta studiind nenumarate roci, urcand si coborand Dealul Husband si strabatand Craterul Gusev. Una dintre cele mai mari descoperiri ale rover-ului a fost gasirea unei roci bogate in siliciu, care dovedeste existenta apei pe Marte.

Initial, misiunea nu trebuia sa dureze mai mult de trei luni. Insa dupa ce aceasta a fost finalizata cu succes, Spirit si Opportunity, sora geamana a acesteia, au inceput sa descopere si alte parti ale planetei Marte.

Desi Opportunity continua sa opereze, Spirit a fost serios accidentata, nemaiputandu-si continua calatoria pe Marte. Rover-ul s-a impotmolit definitiv in solul mlastinos.

Anul acesta, NASA a declarat-o pe Spirit decedata, dupa doi ani in care a incercat cu disperare sa readuca la viata roverul care se afla in hibernare de mai bine de doi ani. NASA a hotarat sa opreasca transmisia catre rover pe data de 25 mai 2011.

Videoclipul postat pe YouTube a atras zeci de mii de oameni in doar cateva zile.



Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Daily Mail


FOTO! 75 de balene au esuat in mijlocul desertului!... FOTO! SUA: Ecografie socanta - o femeie este insarcinata cu un extraterestru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x