Antena Căutare

Frații miliardari Collison îl fac de râs pe Bill Gates. Ce avere au tinerii de 30 ani

Frații John și Patrick Collison se pare că au ajuns să îl întreacă pe Bill Gates atunci când vine vorba de avere. Cei doi frați au pus bazele unei firme numite Stripe.

patrick collison Galerie
Frații John și Patrick Collison se pare că au ajuns să îl întreacă pe Bill Gates atunci când vine vorba de avere. Cei doi frați au pus bazele unei firme numite Stripe. | getty

Stripe este o platformă online concepută pentru efectuarea de plăți, fiind acum una dintre cele mai valoroase firme private din Silicon Valley. Fondată în 2010, firma are un profit de 70 miliarde de dolari.

Patrick și John au crescut în zona rurală a Irlandei și încă de mici copii își imaginau ce afaceri vor avea și cum se vor îmbogăți. Patrick, în vâstă de 32 de ani, și John, în vârstă de 30 de ani, nu au vrut să piardă timpul și au investit toate resursele lor în visul pe care îl au.

Stripe reprezintă un serviciu de plăți al facturilor care permite companiilor să proceseze foarte repede plățile online ale clienților. Aplicația procesează aproximativ 5000 de tranzacții pe secundă și preia 1,4% din costul fiecărei tranzacții.

“Când vorbesc cu oameni în vârstă, unii dintre ei spun că și-ar fi dorit să facă mai multe, dar nimeni nu spune că și-ar fi dorit să piardă mai mult timp”, spune Patrick Collison.

Citește și: Adevărul despre mama lui Elon Musk. Cum arată și ce face Maye Musk, femeia care a crescut cel mai bogat om din lume

Compania lor care aduce venituri de petse 70 miliarde de dolari aduce țării un capital în valoare de 430 milioane de dolari din colaborări cu firme precum Allianz, Baillie Gifford, AXA, Fidelity și Sequoia Capital.

Firma Stripe, după ce a fost fondată în 2010, valoarea ei s-a triplat în ultimul an, depășind recordurile stabilite de companii precum Uber sau Facebook înainte ca acestea să devină publice.

Potrivit spuselor lui John Collison, compania este acum mai mare decât valoarea pieții de e-commerce, atunci când au început ei afacerea în 2010.

Copilăria celor doi miliardari

Patrick și John au povestit, potrivit Daily Mail, că au copilărit la țară, în Irlanda, în Dromineer, fiind înconjurați de natură, printre animalele de la țară, fără conexiune la internet. Singurul lucru pe care se bazau la acea vreme era cititul și făceau asta oricât de des puteau.

Cei doi frați făceau competiții de citit și împrumutau cărți de la bibliotecă zilnic, citindu-le noaptea și returnându-le a doua zi. Într-o zi, Patrick a dat peste o serie de cărți despre programare și internet și asta l-a cucerit.

Citește și: Ion Țiriac, loc impresionant în clasamentul mondial al miliardarilor! Ce avere colosală are acum în conturi

La vârsta de 13, respective 11 ani, cei doi băieți cercetaseră îndeaproape acest subiect și au făcut o prezentare prin care să îi convingă pe părinții lor să cumpere un staelit nemțesc pentru conectare la internet. După ce și-au îndeplinit țelul, Patrick și John au început să muncească din greu, aflând mai multe despre programare, dar de data aceasta online, nu doar din cărți. Cei doi au învățat cod, dar și despre importanța securității pe web.

În 2005, la vârsta de 16 ani, Patrick a primit premiul de Cel mai tânăr om de știință al anului pentru dezvoltarea limbajului de programare și a unui sistem de inteligență artificială. Pentru că John și-a dorit să țină pasul cu fratele său mai mare, au ajuns amândoi studenți la Harvard.

În timpul liber, cei doi frați dezvoltau aplicații pentru iPhone. Cu toate acestea, John și Patrick simțeau că nu își folosesc inteligența la capacitate maximă și au decis să renunțe la facultate și s-au focusat pe Auctomatic Inc, o companie de software care dezvolta tool-uri pentru eBay.

Când ei aveau 19, respective 17 ani, frații Collison au vândut compania pentru 5 milioane de dolari în 2008. Doi ani mai târziu, ei au pus bazele companiei Stripe și au ajuns să îl depășească pe Bill Gates.

Creatura cu blană, ochi mari și gura uriașă care a creat panică printre localnici cu zgomotul pe care-l face. Ce este... Crezi că poți găsi telefonul mobil în această fotografie? Cel mai rapid răspuns a fost dat în doar 11 secunde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x