Antena Căutare

Geniu, la doar trei ani! A fost primit de Mensa! Cum și-au dat seama părinții lui că au un fiu extrem de inteligent. „În general, se poartă ca un copil normal” – FOTO

Un băiat de trei ani a devenit cea mai tânără persoană care face parte din Mensa din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, o organizație dedicată oamenilor cu IQ mult peste medie.   

Geniu, la doar trei ani! A fost primit de Mensa! Cum și-au dat seama părinții lui că au un fiu extrem de inteligent. „În general, se poartă ca un copil normal” – FOTO Galerie
Muhammad Haryz Nazim

Copilul, Muhammad Haryz Nazim, originar din Malaezia, are un IQ de 142 și trăiește alături de părinții uli, Anira și Mohd, în comitatul Durham din Regatul Unit, unde aceștia lucrează ca ingineri.

Părinții lui știau că aveau șanse mari să facă un copil inteligent, dar nu și-au închipuit că fiul lor va fi unul dintre cei mai deștepți oameni din țară, chiar înainte de a începe școala.

Muhammad a spus primul său cuvânt la doar șapte luni. Până când a împlinit doi ani, citea singur povești, ba chiar le spunea din memorie.

„În general, se poartă ca un copil normal, la vârsta de trei ani. Îi place mult să picteze și să citească. Îi place să se joace cu Lego și Play-Doh”, a spus mama micului geniu.

Geniu, la doar trei ani! A fost primit de Mensa! Cum și-au dat seama părinții lui că au un fiu extrem de inteligent. „În general, se poartă ca un copil normal” – FOTO

Muhammad Haryz Nazim

Organizaţia Mensa a fost creată în 1946 în Oxford, Marea Britanie, cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă. Singurul criteriu de admitere în Mensa este obţinerea unui scor ce plasează individul în primele două procente din populaţie în ceea ce priveşte nivelul de inteligenţă.

Mensa România funcţionează din anul 1992. Taxa anuală ca membru este de 60 de lei/adult şi 30 de lei/elev, student. Mensa România organizează cel puţin două întâlniri anuale pentru toţi membrii săi. Grupurile locale au întâlniri lunare sau săptămânale. Unele întâlniri sunt pentru „un pahar de vorbă", altele sunt întâlniri specifice SIG-urilor (Special Interest Group) unde se pot desfăşura jocuri, evenimente şi conferinţe specifice sau se pot purta discuţii privitoare la un anumit domeniu de activitate.

Toţi membrii au acces la revista naţională. Membrii sunt invitaţi pe diverse grupuri private de discuţii on-line atât locale cât şi internaţionale. Ei pot desfăşura activităţi de voluntariat în cadrul organizaţiei, de la editarea revistei şi scrierea de articole, implementare de proiecte IT, organizare de evenimente sau acordarea de ajutor noilor membri, pană la candidatura pentru un loc în Consiliul Director.

O femeie a renunțat la carieră ca să fie femeie de casă: ”Bărbatul trebuie să fie întotdeauna pe primul plan. Am fost nă... Tabloul lui LS Lowry necunoscut mai bine de şapte decenii, vândut pentru 2,65 milioane de lire sterline...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x