Antena Căutare

Haine uitate în spălătorii, peroane fără călători, rafturi pline în supermaketuri! Galerie foto impresionantă de la Fukushima, după cinci ani de la dezastrul nuclear: “Este un oraş fantomă”

Peroanele gării nu mai freamătă de călători, la semafor nu se mai înghesuie nimeni, maşinile sunt lăsate de izbelişte în mijlocul şoselei şi hainele sunt uitate în spălătorii. Aşa arată Fukushima la puţin peste cinci ani de la tragedia nucleară! 

Peroanele gării nu mai freamătă de călători, la semafor nu se mai înghesuie nimeni, maşinile sunt lăsate de izbelişte în mijlocul şoselei şi hainele sunt uitate în spălătorii. Aşa arată Fukushima la puţin peste cinci ani de la tragedia nucleară!

Pe 22 aprilie 2011, un tsunami provocat de un cutremur cu magnitudinea de 8,9 grade pe scara Richter a dus la explozia centralei nucleare de la Fukushima, lăsând în urmă un întreg oraş abandonat. Astfel, o zonă aflată pe o rază de 20 km a fost evacuată complet.

Acum, la mai mult de cinci ani de la eveniment, fotograful malaesian Keow Wee Loong a pătruns în zona interzisă pentru a imortaliza locul pustiu.

TREI PRIETENI S-AU REÎNTORS ACOLO UNDE CÂNDVA ERA “ACASĂ”…

Cu o mască de gaze pe faţă şi fără nicio altă măsură de protecţie, Long, în vârstă de 27 de ani, a vizitat patru dintre oraşele evacuate din zona Fukushima - Tomioka, Okuma, Namie şi Futaba, în iunie 2016, alături de alţi doi prieteni, scriu cei de la Daily Mail.

Cei trei au fost evacuaţi în urma dezastrului din 11 martie 2011, atunci când un val de 50 de metri a măturat coasta din zona centralei nucleare, provocând că numeroase echipamente să cedeze, iar materialele radioactive să fie împrăştiate în zonă.

MARFA ÎNCĂ E PE RAFTURI, HAINELE AU RĂMAS ÎN SPĂLĂTORII, PEROANELE AŞTEAPTĂ CĂLĂTORI!

Imaginile surprinse de Loong arată panică ce a cuprins populaţia din acele zone în momentul evacuării, instantaneele arătând, printre altele, haine lăsate la spălătorie, ziare ce nu au mai fost vândute niciodată, peroane care încă asteaptă călători şi maşini abandonate în grabă…

"Dacă mergi să vizitezi orice butic sau mall în aceste oraşe, poţi observa că marfa a rămas la fel ca în 2011, nimic nu a fost schimbat sau modificat. Am găsit şi bani lăsaţi pe jos, cărţi din 2011, aur şi alte bunuri neatinse. Fukushima este ca un oraş-fantomă neatins", spune fotograful.

Au stat puţin, prea puţin pentru tot ce aveau de imortalizat. Radiaţiile nu le-au permis să mai rămână acolo unde cândva era “acasă”…

Prima imagine cu iubitul Cătălinei de la "Mireasă pentru fiul meu". După divorț, el o consolează și-i face pro... Brexit a trecut, Motanul Larry rămâne stăpân la reședința noului premier al Marii Britanii. Istoria felinelor de pe Down...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x