Antena Căutare

În două ore de audieri, Mark Zuckerberg a vorbit serios despre problemele din interiorul companiei Facebook!

Iulie ar fi trebuit să fie o lună ușurare pentru Facebook. Compania a încasat o amendă de cinci miliarde de dolari de la Comisia Federală a Comerțului pentru probleme de confidențialitate , după ce a stabilit, în esență , condițiile acordului . S-a soluționat un caz la Securities and Exchange Commission, care a susținut că a indus în eroare investitorii cu privire la riscurile ca datele utilizatorilor să fie manipulate greșit, pentru o valoare relativ neplăcută de 100 de milioane de dolari, iar pe 24 iulie, Facebook a raportat câștiguri trimestriale stelare, depășind așteptările investitorilor. 

Iulie ar fi trebuit să fie o lună ușurare pentru Facebook. Compania a încasat o amendă de cinci miliarde de dolari de la Comisia Federală a Comerțului pentru probleme de confidențialitate , după ce a stabilit, în esență , condițiile acordului . S-a soluționat un caz la Securities and Exchange Commission, care a susținut că a indus în eroare investitorii cu privire la riscurile ca datele utilizatorilor să fie manipulate greșit, pentru o valoare relativ neplăcută de 100 de milioane de dolari, iar pe 24 iulie, Facebook a raportat câștiguri trimestriale stelare, depășind așteptările investitorilor.

Însă problemele din ultimul timp au creat o neliniște în companie printre angajații care sunt îngrijorați de reputația din ce în ce mai proastă a companiei Facebook.

În timpul unei audieri înregistrate, Mark Zuckerberg a vorbit deschis despre problemele actuale ale companiei și a răspuns la toate întrebările angajaților.

Răspunzând la aceste întrebări într-un limbaj mai onest decât limbajul pe care acesta îl folosește în general în declarațiile sale publice, Zuckerberg încearcă să adune compania împotriva concurenților Facebook, a criticilor și a guvernului american.

Articolul continuă după reclamă

Cu privire la potențialul despărțirii celorlalte companii de Facebook, Zuckerberg a răspuns: „Aveți pe cineva ca Elizabeth Warren care crede că răspunsul corect este să despartă companiile. Dacă va fi ales președinte, atunci aș paria că vom avea o provocare legală și aș paria că vom câștiga această provocare. Și asta ne mai deranjează? Da. Adică, nu vreau să avem un proces major împotriva propriului nostru guvern...Dar uite, la sfârșitul zilei, dacă cineva va încerca să amenințe ceva ce există existențial, te duci la covoraș și te lupți".

Despre faptul că Big Tech poate „rezolva problemele”, Marck Zuckerberg a declarat: „Doar că dezbinarea acestor companii, fie că este vorba de Facebook, Google sau Amazon, nu va rezolva de fapt problemele. Și, știți, nu face ca interferențele electorale să fie mai puțin probabile. O fac mai probabil pentru că acum companiile nu se pot coordona și lucra împreună".

... și de ce Twitter nu poate: „Este motivul pentru care Twitter nu poate face o treabă atât de bună ca noi. Adică, ei se confruntă, calitativ, cu aceleași tipuri de probleme. Dar nu pot face investiții. Investiția noastră în siguranță este mai mare decât întregul venit al companiei lor". [ rasete ]

Zuckerberg sună serios și genial pe parcursul sesiunilor de întrebări. El glumește în mod repetat despre cum ar fi fost concediat de mai multe ori de-a lungul anilor, dacă nu ar fi negociat pentru controlul total asupra companiei, atrăgând râsul de la angajații săi. El explică, de asemenea, de ce a refuzat în mod repetat să depună mărturie în fața guvernelor din întreaga lume și vorbește despre lansarea penibilă a Librei, criptomoneda dezvoltată pe Facebook.

„Nu voi merge la fiecare ședință din întreaga lume. Mulți oameni diferiți vor să fac asta. Când problemele au apărut anul trecut în jurul Cambridge Analytics, am făcut audieri în SUA. Am făcut audieri în UE. Pur și simplu nu are sens pentru mine să merg la audieri în fiecare țară care vrea să mă prezinte".

În legătură cu lansarea criptomonedei Libra, acesta afirmă: „Cred că lucrurile publice tind să fie ceva mai dramatice. Dar o parte mai mare a acesteia este implicarea privată cu autoritățile de reglementare din întreaga lume, iar acestea, cred, adesea, sunt mai substanțiale și mai puțin dramatice. Și aceste întâlniri nu sunt despre fotografii, de aici se dezlănțuie multe lucruri”.

CEO-ul vorbește, de asemenea, cu seriozitate despre provocările cu care se confruntă compania, fie că este vorba despre cantitatea neobișnuit de mare de timp de dezactivare din acest an sau despre ce obligații are compania pentru cei 30.000 de moderatori de conținut contractați.

Cu privire la protejarea moderatorilor conținutului contractului: „Cred că unele dintre rapoarte sunt puțin exagerate. De la săpat în ele și înțelegerea a ceea ce se întâmplă, până la faptul că majoritatea oamenilor se uită doar la lucruri groaznice toată ziua. Dar sunt lucruri cu adevărat rele de care oamenii trebuie să se ocupe și să te asiguri că oamenii obțin consilierea și capacitatea de a face pauze și de a primi sprijinul pentru sănătatea mintală de care au nevoie, acesta este un lucru cu adevărat important".

În altă parte, în conversații, Zuckerberg prezintă un plan de oprire a avansului global al ultimului său concurent, aplicația video TikTok de ByteDance. Compania a introdus o clonă pe nume Lasso și a lansat-o în Mexic - unde TikTok nu a făcut încă incursiuni - în încercarea de a perfecționa produsul înainte de a-l lansa în altă parte.

„Avem un produs numit Lasso, care este o aplicație de sine stătătoare pe care lucrăm, încercând să se încadreze pe piața produselor în țări precum Mexic. Încercăm să vedem mai întâi dacă poate să funcționeze în țările în care TikTok nu este deja mare înainte să mergem și să concurăm cu TikTok în țările în care a luat deja amploare".

Luate împreună, întrebările și răspunsurile transmit modul în care evenimentele recente au zguduit profund compania.

Sursă: theverge.com

O femeie fără adăpost, spectacol de operă la metrou. Reprezentaţia care a impresionat o lume întreagă... Profesorul cu față de bebeluș! Nimeni nu îl crede că are 23 de ani! Cum arată bărbatul | FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x