- Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine azi, de la 20:30! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Frigiderul este unul dintre electrocasnicele mari ce nu lipsesc din casele oamenilor de pretutindeni. Mai toate modelele au în componență și un congelator, fie în partea de sus, fie în partea de jos a aparatului. Totuși, dacă privești mai atent, vei vedea că în congelator există anumite linii paralele. Puțini sunt cei care știu cu adevărat la ce folosesc aceste striații, de fapt.
La ce folosesc liniile paralele (striațiile) din congelator, de fapt
Era în anul 2019 atunci când cineva a dezvăluit pe Twitter faptul că aceste linii paralele, ca niște striații, au rolul de-a facilita depozitarea cărnii și a diferitelor alimente congelate. Practic, persoana a susținut atunci faptul că aceste linii previn alunecarea diferitelor pachete sau pungi introduse în congelator.
La momentul respectiv, postarea a devenit virală și a făcut senzație în mediul online, iar mulți au crezut că la asta folosesc acele linii paralele din congelator. Totuși, rolul este unul complet diferit.
Astfel, pentru cei care nu știu, acele striații din congelator sunt cât se poate de utile, fiindcă ele facilitează circulația aerului în interior. Acest lucru previne lipirea alimentelor, a pungilor și a pachetelor de partea de jos (baza) congelatorului, pentru ca oamenii să poată manevra mai ușor alimentele congelate.
„În frigidere și în congelatoare, aerul nu poate circula așa cum trebuie peste tot dacă sunt așezate tot felul de alimente pe suprafețele plane. Fără aceste striații, alimentele s-ar strica mult mai rapid și chiar s-ar lipi de raft. De aceea, toți producătorii au ales să recurgă la acest model cu linii paralele (striații) pe raftul din congelator pentru ca oamenii să poată scoate pachetele congelate mult mai ușor”, a dezvăluit Colin jones, expert în domeniu, potrivit celor de la mirror.co.uk.
Cum eviți formarea gheții în frigider
Pentru a evita apariția condensului nu poți face nimic, însă nu așa stau lucrurile și în cazul gheții. Iată câteva sfaturi pentru a evita formarea gheții în frigider:
- ține ușile închise cât mai mult posibil pentru că atunci când sunt deschise intră aer cald și umed în frigider. Acest lucru poate crește condensul și aparatul va funcționa mai greu;
- asigură-te că este așezat orizonat și că ușile lui rămân închise;
- lasă preparatele fierbinți să se răcească înainte de a le depozita în frigider;
- păstrează alimentele bogate în apă, cum ar fi legumele și fructele, în recipientul cu umiditate controlată pentru a reduce umiditatea din aparat;
Bărbatul care a primit transplant de inimă de la un porc a decedat. Care a fost cauza decesului și ce spun medicii... Elias Ustariz este bărbatul care susține că poate arde 2000 calorii într-o oră. Prin ce mijloace reușește acest lucru de...