Laurent Simons, băiatul cu un IQ de 145, e licențiat în fizică cuantică. Vrea să creeze organe artificiale și să obțină nemurirea

Laurent Simons are 11 ani și a obținut diploma de licență în fizică cuantică. Cu un IQ de 145, nivel care îl plasează chiar sub Stephen Hawking și Albert Einstein, băiatul vrea să creeze organe artificiale și plănuiește, astfel, să obțină nemurirea. "Pentru ca niciunui copil să nu-i mai fie dor de bunicii lui".

Laurent Simons, băiatul cu un IQ de 145, are diplomă în fizică cuantică. Vrea să creeze organe artificiale și să obțină nemurirea

Profimedia

La doar 11 ani, cu un IQ de 145, nivel care îl plasează sub Stephen Hawking și Albert Einstein, Laurent Simons a devenit unul dintre cei mai tineri absolvenți de facultate din lume după ce și-a luat diploma de licență în fizică cuantică, la Universitatea din Antwerp din Belgia, a relatat News Week.

Mai exact, Laurent Simons a devenit al doilea cel mai tânăr student din lume care a absolvit o facultate, în spatele lui Michael Kearney, care a obținut diploma de licență în antropologie la Universitatea din South Alabama, în 1994, la doar 10 ani.

Părinții lui Laurent Simons au un cont de Instagram, cu peste 75.000 de urmăritori, unde postează fotografii cu fiul lor și activitățile acestuia.

Laurent Simons, geniul în vârstă de 11 ani, cu un IQ de 145, vrea să creeze organe artificiale și să îi facă pe oameni nemuritori

Laurent Simons: "Pentru ca niciunui copil să nu-i mai fie dor de bunicii lui"

Laurent Simons provine din Olanda, acolo unde sunt părinții, dar a fost crescut de bunicii lui în Belgia. Ei au fost cei care i-au observat, primii, inteligența ieșită din comun. Se pare că aceștia au probleme cu inima și de aceea micuțul Laurent își dorește să ajungă să creeze organe artificiale, în speranța că o să îi poată ajuta într-o bună zi.

"Pentru ca niciunui copil să nu îi mai fie dor de bunicii lui", a spus Laurent Simons, se arată în acest articol.

El a obținut "summa cum laude" o diplomă în inginerie electronică, un rezultat impresionant, comparativ cu ceilalți studenți ai Universității din Antwerp, Belgia, și nu numai. Băiatul de 11 ani a ajuns la astfel de performanțe în doar un an și nu în trei ani, așa cum fac ceilalți studenți, arată News Week.

Puștiul de 11 ani își va continua studiile pentru a obţine masteratul şi doctoratul, dar va colabora şi cu universităţi din Israel şi Statele Unite ale Americii. Laurent aspiră să obţină doctorate, dar și alte diplome și în Chimie, şi Medicină.

Laurent Simons: "Pe mine nu mă interesează dacă sunt sau nu cel mai tânăr. Mă interesează doar să acumulez cunoștințele necesare pentru scopul meu"

Se pare că Laurent Simons ar fi putut să își dea licența chiar mai devreme, dar au fost unele neînțelegeri între părinții lui și reprezentanți ai Universității Eindhoven din Olanda, în 2019, când Laurent avea nouă ani, iar băiatul a fost nevoit să părăsească unitatea școlară respectivă. Oficialii ar fi refuzat să-l lase să își dea examenele de licență înainte de a împlini 10 ani.

Băiatul a declarat, pentru De Telegraaf: "Pe mine nu mă interesează dacă sunt sau nu cel mai tânăr dintre absolvenți. Mă interesează doar să acumulez cunoștințele necesare, atât. Aceasta este doar o piesă dintr-un puzzle care reprezintă scopul meu, acela de a înlocui organele umane cu unele articiale", a mai spus băiatul.

Laurent Simons: "Nemurirea, aceasta este ținta mea"

Tot Laurent a spus: "Nemurirea, aceasta este ținta mea. Vreau să pot înlocui cât mai multe părți ale corpului nostru cu părți mecanice. Am trasat o cale pentru a ajunge acolo. O puteți vedea ca pe un mare puzzle. Fizica cuantică - studiul celor mai mici particule - este prima piesă a puzzle-ului", a spus Laurent Simons.

"Două lucruri sunt esențiale: să obținut cunoștințele necesare și să le aplic. Ca să îmi iasă partea practică, vreau să lucrez cu cei mai buni profesori și experți din lume, să ajung să cunosc exact ce gând", a mai adăugat micul geniu.

Performanța lui Laurent a fost confirmată de Universitatea din Antwerp din Belgia.

"Simons a început să își pregătească lucrarea de licență în Fizică încă din martie 2020 și acum a absolvit cu un procent de 85 la sută, ceea ce reprezintă cea mai înaltă distincție", a declarat un reprezentant al Universității din Antwerp, arată The Brussels Times.

"În acest an, băiatul a început cursurile și pentru programul de master. După această vară, o să înceapă, oficial, studiile pentru masterat", a declarat același reprezentant al Universității din Antwerp, conform News Week.

Ultimele știri