Antena Căutare

Mexicanii au descoperit coada unui dinozaur vechi de 72.000.000 ani perfect conservata

Hadrozaurul sau "Cioc de rata" avea 12 metri lungime si patru inaltime. Numai coada de sase metri reprezenta jumtate din animalut

Un grup de paleontologi mexicani a descoperit, luni, "codita" unui dinozaur decedat acum 72 de milioane de ani in provincia Coahuila, in nordul tarii, intr-o stare de conservare aproape perfecta. S-a constatat ca aceasta i-a apartinut unui hadrozaur, cunoscut si ca "cioc de rata", un ierbivor de 12 metri lungime si patru metri inaltime.

La capatul a 20 de zile de escavare langa General Cepeda, un sat cu 4.000 de locuitori, paleontologii au descoperit si o parte din coloana vertebrala a animalului. Hadrozaurul fusese considerat, multa vreme, o "vaca a Cretaciciului". Se credea ca el abia putea merge, cercetarile demonstrand ca, in realitate, era un animal extrem de agil.

Acum 65 de milioane de ani, coastele formau centrul Mexicului. Acest lucru a permis ca escavarile sa dea la iveala atat resturi de dinosauri marini, cat si terestri.

VIDEO: UIMITOR! Cativa scafandri, la un pas de a fi inghititi de un grup de balene... VIDEO: Cascada Niagara, iluminata in albastru cu ocazia nasterii bebelusului regal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x