Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

NORAD: Moş Crăciun, în jurul lumii, mai rapid decât viteza sunetului

Moş Crăciun a pornit marţi în călătoria lui din Ajunul Crăciunului de 510 milioane de kilometri, potrivit North American Aerospace Defense Command.

În urmă cu trei ore şi jumătate, el a plecat de la Polul Nord şi călătoria lui va dura în total 25 de ore.

Potrivit NORAD, Moş Crăciun călătoreşte mai rapid decât viteza sunetului şi, până la această oră, a livrat aproximativ 700 de milioane de cadouri.

A trecut mai întâi prin Insulele Wake, apoi a ajuns în Rusia, fiind primul an în care Moş Crăciun şi-a modificat traseul, a anunţat NORAD.

În prezent, el se îndreaptă către nordul Insulelor Mariane şi traseul lui poate fi urmărit pe .

North American Aerospace Defense Command (NORAD) a început urmărirea lui Moş Crăciun, din greşeală, în 1955. O reclamă la „Santa's Toyland” din magazinul Sears a fost publicată cu un număr de telefon la care Moş Crăciun putea fi sunat. Numărul respectiv aparţinea colonelului Harry Shoup, care a primit primul apel de la un băiat. Aşa a început tradiţia de urmărire a Moşului.

Acum, în fiecare an, mii de voluntari răspund apelurilor şi e-mail-urilor trimise de copii şi adulţi din întreaga lume. Presupunând că în fiecare gospodărie există trei copii, Moşul ar trebui să facă 233.000.000 de opriri.

În România, Moş Crăciun va ajunge în jurul orei 22.00.

Sursa : news.ro

Recomandari