Noul Einstein. Tânăra de 24 de ani cu geniul marelui fizician și fără cont de Facebook

Pe 14 martie 1879, Albert Einstein se năștea. El avea să uimească prin inteligența sa de geniu. Acum, în 2018, o tânără de 24 de ani, absolventă de Harvard, este pusă în categoria marilor personalități.

Pe 14 martie 1879, Albert Einstein se năștea. El avea să uimească prin inteligența sa de geniu. Acum, în 2018, o tânără de 24 de ani, absolventă de Harvard, face deja istorie.

Sabrina Pasterski a copilărit în suburbiile oraşului Chicago. La doar 14 ani, Sabrina Pasterski construise deja un prototip de avion. În prezent, nu foloseşte reţelele sociale precum Facebook, LinkedIn sau Instagram, nu are nici măcar un smartphone. Totuşi, câteodată scrie pe blogul Physics Girl, unde are o listă lungă de realizări şi aptitudini; printre acestea se află ”observarea eleganţei din interiorul haosului”, potrivit Mediafax.

Cercetarea ei analizează găurile negre, natura gravităţii şi a timpului cosmic. Se concentrează îndeosebi asupra studiului gravităţii cuantice, prin care încearcă să explice fenomenul gravitaţiei în contextul mecanicii cuantice. Descoperirile din acest domeniu ar putea să schimbe dramatic înţelegerea noastră în ceea ce priveşte modul în care funcţionează universul.

14 martie, ziua lui Albert Einstein, Ziua PI și ziua în care Stephen Hawking ne-a părăsit

Cele mai multe dintre contribuţiile lui Albert Einstein în fizică sunt legate de teoria relativităţii restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, şi de teoria relativităţii generalizate (1915) care extinde principiul relativităţii mişcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitaţiei.

Orașe europene de vizitat în sezonul rece. Alege destinația favorită de acum
Iarna poate fi sau nu anotimpul tău preferat. Se pare că există orașe europene pe care e...
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021. Leii au parte de emoții puternice. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 16 octombrie 2021 spune că Leii au parte de emoții puternice și în...
Ultimele știri