Antena Căutare

O Biblie veche de 1000 de ani a fost recuperată! Cartea Sfântă conține reprezentări ale chipului lui Iisus!

Cartea sfântă, veche de 1000 de ani, a fost găsită de polițiștii din Turcia în centrul orașului turc Tokat.

O Biblie veche de 1000 de ani a fost recuperată! Cartea Sfântă conține reprezentări ale chipului lui Iisus! Galerie
| pexels.com

Cartea sfântă, veche de 1000 de ani, a fost găsită de polițiștii din Turcia în centrul orașului turc Tokat.

Poliția din Turcia a recuperat Biblia de la niște contrabandiști care încercau să o vândă pe ascuns ofițerilor sub acoperire.

Potrivit Euronews, Biblia este scrisă în limba veche asiriană și încă nu este conoscută proveniența acesteia.

Cartea este extrem de deteriorată și abia se mai cunoște scrisul, dar imaginile sunt suficient de inteligibile. Paginile Sfintei Cărți conțin reprezentări ale Maicii Domnului și ale lui Iisus Hristos realizate din foiță de aur. Acestea s-au păstrat foarte bine, astfel încât se poate observa clar chipul Fiului lui Dumnezeu realizat acum 1000 de ani în urmă.

O Biblie veche de 1000 de ani a fost recuperată! Cartea Sfântă conține reprezentări ale chipului lui Iisus!

Biblia a fost recuperată în timpul unor operațiuni ale poliției, conform ziarului turc Hurriyet.

În sursă se precizează faptul că autoritățile au fost informate în legătură cu trei suspecți care făceau contrabandă cu obiecte istorice. Acestea au intervenit imediat pentru a putea împiedica infracțiunea.

Ca urmare, au fost lansate patru operațiuni, în centrul Tokatului și în zona Turhal din apropiere. Hurriyet informează că zece persoane au fost arestate.

Se pierd foarte multe obiecte istorice rare din cauza contrabandiștilor, fapt care duce la pierderea pentru totdeauna a unor informații prețioase pentru umanitate. Unele dintre acestea ajung în colecţii private, în timp ce altele sunt distruse.

Obiecte de valoare, precum bijuterii și monede antice au fost, de asemenea recuperate, în timp ce această Biblie veche de 1000 de ani a fost trimisă la un muzeu.

Această carte veche are posibilitatea să ofere perspective noi asupra modului în care creștinismul s-a dezvoltat în secolele trecute.

Cele mai vechi scrieri biblice datează din secolele II-III, respectiv Codexul din Alep şi Codexul din Leningrad, acesta din urmă conţinând varianta completă a Bibliei ebraice.

(sursa:cespun.eu)

Bubuitura care a zguduit orașul Iași nu are explicație. O posibilă cauză a fost postată pe Facebook... Își închide clienții în sicrie pentru a-i obișnui cu moartea! Activitățile bizare ale unei cafenele din Thailanda uimesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x