Antena Căutare

O femeie a vrut să se întoarcă acasă din Germania, dar a aflat că este moartă de doi ani: „S-au uitat în acte și mi-au spus”

Femeia din Republica Moldova așteaptă acum să își recapete viața, după ce a trăit o experiență de necrezut. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba!

O femeie a vrut să se întoarcă acasă din Germania, dar a aflat că este moartă de doi ani: „S-au uitat în acte și mi-au spus” Galerie
O femeie a vrut să se întoarcă acasă din Germania, dar a aflat că este moartă de doi ani: „S-au uitat în acte și mi-au spus” | Shutterstock

Maria Mereuță este o femeie în vârstă de 59 de ani din Republica Moldova, care muncește în Germania. Însă, în fiecare an, ea revine acasă, în vacanță, la copii.

De regulă, Maria Mereuță tranzitează frontiera cu pașaportul românesc, însă de acestă dată a decis să îl folosească pe cel moldovenesc. Atunci a făcut o descoperire devastatoare. Iată despre ce este vorba!

Citește și: O femeie care suferea de pierderi de memorie și stări de tristețe a fost operată pe creier. Ce au descoperit medicii

O femeie din Republica Moldova a vrut să traverse granița, dar a aflat că este decedată în acte

Femeia din Republica Moldova stabilită în Germania povestește că s-a prezentat la punctul de frontieră pentru a-i fi verificat pașaportul.

Acolo, i s-a spus că este înregistrată ca fiind decedată din anul 2021 și i s-a cerut să demonstreze că este una și aceeași persoană:

„Sunt Maria Mereuță, născută în 19 februarie 1964. Polițiștii s-au uitat în acte și mi-au spus: <<mă scuzați, dar sunteți decedată din 2021>>.”, a declarat aceasta pentru un post de televiziune din Chișinău, citată de digifm.ro.

„Când mi-a spus doamna de acolo ce se întâmplă cu pașaportul meu, a trecut rece prin mine. Mi-a spus că sunt înregistrată ca fiind decedată din 2021 și că trebuie să demonstrez că sunt aceeași persoană.”, a povestit femeia, citată de sursele menționate mai sus.

Femeia din Republica Moldova a apelat la un avocat și așteaptă să își recapete viața

Pentru că nu a reușit să îi convingă pe vameși că trăiește și stă în fața lor în carne și oase, i s-a reținut pașaportul moldovenesc, trecând frontiera cu un certificat provizoriu, eliberat de Poliția de Frontieră.

A doua zi, ea s-a prezentat la Agenția Servicii Publice (ASP) din Chișinău, care se ocupă cu evidența populației, dar pentru că nu a primit un răspuns mulțumitor, a apelat la serviciile unui avocat și a depus plângeri către ASP și Poliția de Frontieră.

„Am scris o cerere și tot ceea ce ar trebui să recapăt, pentru că am fost și la spital. Sunt într-o stare de șoc, nu mai știu ce să fac. Pe data de 30 (n.r. – august) trebuie să mă întorc în Germania.”, a declarat Maria Mereuță, potrivit surselor citate mai sus.

„Am cerut să-i fie de urgență deblocat pașaportul, să-i fie returnat și să-i fie achitate pagube materiale. Ea a solicitat 15.000 de lei.”, a precizat și avocatul femeii, potrivit surselor citate mai sus.

Între timp, Maria Mereuță așteaptă să își recapete viața.

Citește și: O femeie, care a dispărut acum opt ani, s-a reîntors și spune că nu a dispărut, de fapt, niciodată. Cum a fost posibil

La 35 de ani ești deja "bătrână" pentru unii anajatori. Țara în care "floarea vârstei" la femei este... Creatură imensă prinsă de după lungi căutări. "Monstrul din Mississippi" este cea mai mare captură a vânătoril...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x