Antena Căutare

Oamenii fantoma: Povestea uimitoare a persoanelor fara amprente

Pentru cei mai multi dintre noi a nu avea identitate este un lucru de neconceput. Simplul demers al intocmirii actelor de identitate ar fi imposibil din cauza faptului ca aceste persoane nu au amprente.



Temutul gangster si-a ars amprentele pentru a nu fi prins de politisti, insa oamenii de stiinta au studiat acest caz si au descoperit ca exista sute de mii de oameni in lume care s-au nascut fara amprente.

Boala se numeste Adermatoglyphia, iar persoanele care sufera de aceasta maladie se nasc fara amprente la maini si picioare. Profesorul Eli Sprecher de la Universitatea din Tel Aviv, care a studiat aceste cazuri, a declarat ca afectiunea este cauzata de o mutatie genetica.

Aceasta boala a fost deseori mentionata si de agentii de securitate din aeroporturi care se confrunta cu persoane care nu au amprente, fiindu-le foarte greu sa le legitimeze.

In anul 2009, o chinezoaica a reusit sa intre ilegal in Japonia pentru ca nu avea amprente, iar autoritatile asiatice au declarat ca se confrunta din ce in ce mai des cu astfel de cazuri.

Sursa: Antena 3
Foto: routenote.com

VIDEO! Baia Mare: "Trabant Blanos", imbracat in 51 de piei de miel... Neurolog american: Sufletul este o informatie in creierul nostru si nu este etern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x