Antena Căutare

Obiceiuri și tradiții în prima zi de Paște. Ce trebue să faci pentru a avea sănătate și belșug tot restul anului

Obiceiuri și tradiții în prima zi de Paște. Ce trebuie să facem astăzi pentru a avea parte de sănătate și belșug tot restul anului.

Obiceiuri și tradiții în prima zi de Paște. Ce trebuie să facem astăzi pentru a avea parte de sănătate și belșug tot restul anului.

Spune-mi cum îți începi ziua, ca să-ți spun cum îți va fi anul! În prima zi de Paște, tradiția spune că este bine ca toat familia să se spele pe fața cu apă proaspătă, pusă într-un lighean cu ouă roșii și bani de aur sau argint. Cine respectă acest obicei va avea parte de sănătate și prosperitate tot restul anului.

Obiceiuri și tradiții în prima zi de Paște - CIOCNITUL OUĂLOR

Felul în care se ciocnesc ouăle la masa de Paște este diferită în funcție de zonă: ciocnesc mai întâi soţii între ei, apoi copiii cu părinţii, după care părinţii cu celelalte rude, cu prietenii şi vecinii invitaţi la masă.

Obiceiuri și tradiții în prima zi de Paște - STROPIREA FETELOR

Ca să rămână frumoase tot restul anului, fetele și femeile din Transilvania sunt stropite cu parfum. Grupuri de bărbați și flăcăi colindă prin sat, în a doua zi de Paște, până seara târziu, așa încât toate casele să fie vizitate. În unele sate există şi obiceiul împodobirii fântânilor cu ouă colorate de Paşte.

CITETE ȘI: Sfânta Lumină de la Ierusalim, miracol al credinței. Explicația mănunchiului de 33 de lumânări, din mâinile preoților, la Înviere

Hand-made-ul e la modă în 2019. Cum realizezi cele mai frumoase ornamente pentru zilele de Paște... Magia Zilei, cu Mihai Voropchievici. Prima zi de Paște, obiceiuri ce ascund cheia către prosperitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x