Antena Căutare

Pe pariu că nu știai! De ce masa de biliard are culoarea verde?

Istoria jocului de biliard ste una foarte lungă și bogată.Regi, președinți, oameni obișnuiți, doamne și escoci, toți l-au practicat pentru amuzament.

Istoria jocului de biliard ste una foarte lungă și bogată.Regi, președinți, oameni obișnuiți, doamne și escoci, toți l-au practicat pentru amuzament.

Termenul de biliard este derivat din limba franceză, fie de la cuvântul “billart” care înseamnă tac , sau “bille” de la bilă. Acesta a evoluat de la un joc de gazon, similar cu croquetul, la unul de interior!

Croquet

Totul a pornit din Franța secolului al XV-lea. Porbabil. Cele mai multe dintre informaţiile noastre despre biliard provin din conturile de joc prin drepturi de autor ale nobililor, dar geneza exactă şi formă de joc de biliard este inexactă şi ambiguă.

La începutul anilor 1800 acest joc era numit “Jocul Nobil de Biliard”, dar există dovezi că tot felul de oameni au jucat acest joc încă de la începutul sau. În 1600 jocul era destul de familiar pentru public aşa cum Shakespeare a menţionat în Antoniu şi Cleopatra. 75 de ani mai târziu prima carte a normelor de biliard să remarcat în Anglia, scrie cineainventat.ro.

Masă de biliard

Primele dovezi reale despre biliard au fost găsite în 1470 , într-un inventar al regelui Ludovic al 11-lea al Franţei, în formă unei mese de biliard.

Inovaţiile tacului au adus la dispariţia buzduganului cu care se lovea mingea. Curând, biliardul şi-a dobândit statutul sau că un joc stintific cu echipamente proiectate cu precizie, unităţi de producţie pentru mese, reguli standardizate, etc, informează cineainventat.ro.

De ce sunt mesele de biliard verzi, în concluzie? Nobilimea s-a săturat să dea cu bățul în bile pe noroi, așa că a decis să aducă o bucată de gazon în casă! Pentru a le fi mai comod, l-au urcat pe masă.

O tânără a găsit un dulap abandonat într-un garaj. Prăfuit şi ros de şoareci, a fost transformat "într-o bijuterie... Acesta este cel mai periculos copac din lume! Nimeni nu are curaj să îl atingă și toți fug din calea lui! Motivul este s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x