Antena Căutare

Record: Un ton rosu a fost vandut cu peste 560.000 de euro

Un ton rosu a fost vandut ieri la piata de peste din Tokyo, Tsukiji, cea mai mare din lume, cu suma record de 565.000 de euro.

Cantarind 269 de kilograme, specimenul a fost pescuit in largul prefecturii Aomori, din nordul tarii, si a fost cumparat de proprietarul unui celebru lant de restaurante sushi din capitala nipona, Sushizanmai.


Este cel mai scump ton din istoria Japoniei, dupa recordul de 422.000 de euro stabilit anul trecut pentru un monstru de 342 kilograme, a precizat un responsabil al pietei Tsukiji.

„Am vrut sa cumpar cel mai bun ton pentru ca japonezii, nu strainii, care trec pragul localurilor mele, sa profite din plin de el", a spus fericitul castigator al licitatiei, cu referire la concursul de anul trecut.

In ianuarie 2011, cel mai scump ton a fost adjudecat de proprietarul unui restaurant din Hong Kong, asociat unui patron japonez, cuplu care a dominat deja acest gen de vanzari in 2009 si 2010.

La acest pret, o portie de sushi ar trebui sa coste 50 de euro, dar proprietarul Sushizanmai a decis sa practice tariful normal, de numai 4 euro.

Japonia consuma 80% din cantitatea de ton rosu pescuita in lume, in special sub forma de sushi. Dar acest ton de calitate superioara este tot mai apreciat in China, iar participarea chinezilor la licitatiile de peste nu face decat sa creasca preturile.

sursa: Fin.ro

VIDEO! Windsurf pe gheata, la varsta a III-a... VIDEO! Atomic Betty, cel mai mare piton din Australia, pus la dieta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x