Căutare Live

România lui Ceauşescu, '87: Un bloc de 7 600 de TONE, mutat pe roţi, cu locatarii înăuntru!

Se întâmpla pe 27 mai 1987, în Alba Iulia… Un proiect fabulos, al unui român, avea să dărâme orice imaginaţie. Un bloc de 7 600 de tone, cu 80 de familii înăuntru, era mutat… pe roţi!

Un bloc de 7 600 de tone, mutat pe roţi, în Alba Iulia

ziarulunirea.ro

Se întâmpla pe 27 mai 1987, în Alba Iulia… Un proiect fabulos, al unui român, avea să dărâme orice imaginaţie. Un bloc de 7 600 de tone, cu 80 de familii înăuntru, era mutat… pe roţi!


Autorităţile locale aveau de gând să lărgească unul dintre marile bulevarde ale oraşului, dar erau împiedicaţi de un imobil. Blocul A2, cu o lungime de 100 de metri, era amplasat perpendicular pe Bulevardul Transilvaniei, un important ansamblu urbanistic de pe Platoul Romanilor. Omul care avea să vină cu soluţia fabuloasă era prof. dr. ing. Eugen Iordăchescu, de la Institutul “Proiect” Bucureşti. De-a lungul carierei sale, inginerul a salvat 29 de clădiri de nebunia lui Nicolae Ceauşescu.


Cum s-a produs minunea? Construcţia, cu o înălţime de 17 metri şi lăţimea de 12 metri, a fost despărţită în două clădiri independente. Fiecare corp a fost susţinut de un cadru purtător, o platformă de beton, care a fost ridicată cu ajutorul unor prese. Platforma era aşezată pe roţi şi se deplasa pe şine, fiind împinsă de dispozitive hidraulice comandate de la un pupitru electric.


“Călătoria” a durat fix cinci ore şi 40 de minute, sub privirile înmărmurite ale oamenilor din jur. Incredibil, dar doar familiile de la parterul clădirii au fost nevoite să iasă din locuinţe, iar ceilalţi au privit din balcoane mutarea. La final, distanţa dintre cei doi “fraţi gemeni” s-a mărit la 55,75 metri. Totul a decurs perfect şi, astfel, s-a creat un spaţiu suficient pentru încântătoarea esplanadă a Bulevardului Transilvania...

Sursa: ziarulunirea.ro

Este inevitabil! Savanții avertizează: "Omenirea mai are un singur an la dispoziție să se pregătească"... VIDEO: PROFEŢIA care a ŞOCAT Omenirea: Sfârşitul Lumii vine pe 29 IULIE 2016!...
Ultimele știri