Antena Căutare

Ruinele unei biserici de 1500 de ani, descoperite in Israel

Au urmarit o banda de hoti si au dat peste o minunata opera de arta de acum 1500 de ani. Este povestea unor politisti israelieni, aflati pe urmele unor jefuitori de situri arheologice. Ancheta a dus la descoperirea ruinelor unei biserici stravechi, ascunsa, pana acum, sub pamant.



Locul a fost imediat pus sub paza. Ruinele au fost scoase la lumina cu multa grija de cercetatori, si nu de hoti, care cu siguranta ar fi distrus multe piese arheologice.

Biserica, ridicata in secolul al cincilea, este aproape unica prin marimea si starea ei de conservare.

Cercetarile au stabilit ca locasul de cult a fost construit pe fundatia unor edificii si mai vechi, datand probabil din primele secole ale erei crestine. In zona se afla un complex subteran de pivnite si tunele, folosite de evreii rasculati, impotriva Imperiului Roman.

Unii specialisti mai entuziasti spun chiar ca in altarul bisericii, ar putea fi inmormantat profetul biblic Zaharia. Deocamdata insa, arheologii nu confirma aceasta ipoteza.

Site-ul WikiLeaks, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace... VIDEO! Oposumul sasiu Heidi, invitatul special al galei premiilor Oscar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x