Antena Căutare

Cum faci interpretarea viselor tale și ale copiilor tăi potrivit lui Sigmund Freud

Cum faci interpretarea viselor tale și ale copiilor tăi potrivit lui Sigmund Freud. De-a lungul carierei prestigioase, Sigmund Freud a publicat un număr mare de cărţi şi lucrări de specialitate, dar cea pe care el a considerat-o cea mai importantă este Interpretarea viselor

Cum faci interpretarea viselor tale și ale copiilor tăi potrivit lui Sigmund Freud. De-a lungul carierei prestigioase, Sigmund Freud a publicat un număr mare de cărţi şi lucrări de specialitate, dar cea pe care el a considerat-o cea mai importantă este Interpretarea viselor

Sigmund Freud, faimosul psihanalist, a scris cartea ''Interpretarea viselor'' care este considerată cea mai importantă carte a sa. Aceasta a fost publicată la 4 noiembrie 1899.

Cine este Sigmund Freud?

Sigismund Schlomo Freud s-a născut la 6 mai 1856 în Freiberg, Moravia, astăzi Pribor din Republica Cehă. În 1877, şi-a schimbat numele în Sigmund Freud. În 1873 şi-a început studiile în cercetarea medicală la Universitatea din Viena. Încă din studenţie, Freud a făcut cercetări asupra sistemului nervos central, sub îndrumarea lui Ernst von Brücke, luându-şi diploma în 1881. A lucrat la Clinica de psihiatrie a lui Theodor Meynert în perioada 1882-1883, apoi a studiat alături de Charcot, la clinica Salpetriere din Paris (1885).

Sigmund Freud a început cercetările în domeniul psihanalizei în anii 1880, la finalul unui secol în care atât Europa cât şi America au cunoscut reforma azilelor pentru persoanele cu deficienţe psihice şi şi-au manifestat interesul pentru stările psihologice anormale, în special pentru afecţiunile psihice. Freud s-a îndreptat către studiul psihanalizei după ce a citit articole referitoare la metoda lui Breuer de a trata isteria prin hipnoză.

Interpretarea viselor – Ce înseamnă și cum se formează

Freud susține că visul e protectorul somnului. Când mergem la culcare încercăm să ne detaşăm de realitate, anulând orice stimul extern. În timpul nopţii, mintea ne protejează, prin vise, atât de stimulii externi, cum ar fi zgomotul sau lumina, cât şi de cei interni, cum ar fi emoţiile, teama sau insatisfacţiile. Studiul lui Freud s-a concentrat mai mult asupra stimulilor interni. Pentru ca o persoană să poată experimenta în vis emoţii puternice, negative, gânduri interzise sau dorinţe ascunse, acestea trebuie să fie deghizate sub o anumită formă. În caz contrar, cel care are un astfel de vis devine extrem de agitat şi se trezeşte. Prin urmare, o bună interpretare a viselor poate duce la înţelegerea manifestărilor subconştiente.

Visul e compus din două părți: conţinutul manifest, care se manifestă la suprafaţă, şi partea latentă.

Prima parte dintre acestea două este reprezentată de ceea ce ne aducem aminte după ce ne trezim. Freud sugerează că această latură a visului nu are niciun înţeles, deoarece este o reprezentare deghizată a adevăratelor gânduri care au generat visul.

Pe de altă parte, conţinutul latent deţine înţelesurile adevărate ale visului - gândurile interzise sau dorinţele subconştientului. Ele apar în conţinutul manifest, dar sunt deghizate şi nu pot fi recunoscute. Foarte rar se întâmplă ca cele două laturi ale visului să se suprapună. Freud numeşte aceste vise ''infantile''.

Freud insistă asupra faptului că visele sunt o formă de îndeplinire a dorinţelor suprimate. Dacă o dorinţă nu a fost satisfăcută în viaţa de zi cu zi, mintea reacţionează la acest stimul intern, transformându-l într-o experienţă concretă, vizuală şi împlinind astfel dorinţa. Rezultatul este un somn liniştit.

Cum faci interpretarea viselor

Specialiștii spun că atunci când visăm suntem altcineva. Când suntem stresați sau frământați de griji, visele ne urmăresc pentru că mintea noastră caută să își recapete echilibrul, iar conștientul trebuie să descarce în subconștient emoții acumulate.

Momentele de visare pot apărea și de 5-6 ori pe noapte, în timpul somnului profund. Visul ajută la regenerarea celulelor nervoase, dar și la odihnirea minții.

Interpretarea viselor se poate face în funcție de simbolurile conținute, precum oameni, animale, figure mitice sau fantastice.

Dorințele, nevoile, emoțiile și sentimentele exprimate în vise pot fi simboluri ale unora reale sau echivalente ale acestora și pot fi atât de factură fizică, cât și psihică. Apariția animalelor în vise transmite informații despre caracterul nostru sau al unor oameni apropiați, trăsături pe care nu le observăm sau pe care nu le acceptăm.

Freud descrie visele de compensație ca acele vise în care dorințele noastre, manifestate sau reprimate, dar neîndeplinite în realitate, chiar se materializează la nivelul inconștientului, însă nu în maniera în care noi ne dorim, ci într-una distorsionată.

Pentru Freud, inconștientul colectează și acele dorințe puternic interzise de latură morală a individului, cum ar fi dorințele sexuale. Visul se află situat la un nivel instinctual. Cu toate acestea, visele cu un conținut sexual dezvăluie adesea lipsuri de natură afectivă.

Mulți cercetători actuali consideră ca este util să încercăm să ne reamintim cât mai mult din ceea ce visăm, chiar dacă nu este vorba de vise plăcute sau cu o semnificație concretă. Din punctul lor de vedere, prin vise se canalizează preocupările din sfera subconștientului și se armonizează cu experiențele din ziua precedentă care urmează a fi integrate în memorie.

Chiar dacă a fost îndelung studiată, activitatea de a visa rămâne în continuare învăluită de o aură de mister, lucru ce permite supraviețuirea și chiar perpetuarea unor credințe populare nedovedite științific. Pe seama viselor este pusă prevederea viitorului, luarea unor decizii importante, în unele cazuri acestea servind la explicarea unor fenomene din afara sferei normalului.

Simbolurile transmise de vise nu sunt unice. Acestea diferă de la o persoană la alta. În momentul în care interpretezi un vis, trebuie să iei în considerare și trecutul persoanei, temerile sale, dorințele, pentru că visul ne transmite în primul rând ceva legat de noi înșine, de percepția asupra vieții noastre, ce este greșit în această percepție, dacă ne pândește vreun pericol sau dacă trebuie să ne schimbăm atitudinea în vreo privință.

De multe ori, visele sunt intensificate atunci când ești frământat, anxios sau deprimat. Elementele sunt foarte clar definite pentru că partea conștientă trebuie să comunice cu inconștientul, pentru găsirea unei soluții.

Citește și:

-Ce înseamnă când visezi șerpi?

-Interpretare vise. Ce înseamnă când visezi șobolani

-Ce înseamnă dacă te visezi mireasă! Semn de moarte

Sursă foto: verywellmind.com

De la el vine: ”Ține-mi, puțin, berea!” Matol, a furat două avioane și le-a parcat în buricul New York-ului!!!... Este o bombă sexy și concurează cu... Leonardo da Vinci! Desenează cu ambele mâini, simultan, și impresionează o lume în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x