Antena Căutare

Sistemul „Alertă Răpire Copil” funcțional în mod oficial dar activat doar în cazul unui exercițiu. Cum ar trebui să arate mesajul de urgență în cazul răpirii unui minor

Cazurile de răpire ale copiilor din Statele Unite ale Americii sunt raportate aplicației printr-un sistem numit „amber alert”, după cazul de răpire al unui copil de nouă ani care a fost asasinat în anul 1996, în Arlington, Texas.

Cazurile de răpire ale copiilor din Statele Unite ale Americii sunt raportate aplicației printr-un sistem numit „amber alert”, după cazul de răpire al unui copil de nouă ani care a fost asasinat în anul 1996, în Arlington, Texas.

În cazul răpirii unui copil, alertele amber sunt distribuite de posturile de radio și televiziunile locale, de asemenea telefoanele persoanelor care locuiesc în zona apropiată a suspectului primesc un mesaj de alertă în care sunt oferite informații despre mașina răpitorului, caracteristicile acestuia dar și ale copilului. De asemenea, pe plăcuțele electronice de pe autostrăzi dar și în magazine sunt afișate semnalmentele răpitorului și copilului.

Pentru a se activa sistemul este necesar ca poliția să constate faptul că minorul se află în pericolul de a fi rănit sau ucis dar și că există sufieciente detalii despre cei doi pentru a putea fi oferite populației. Datele preluate de către polițiști sunt trimise instant către FBI, care oferă sprijinul autorităților pentru găsirea minorului.

Sistemul funcționează oficial în Statele Unite, în Canada, precum și în douăzeci de state europene: Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania și Marea Britanie.

Sistemul „amber alert” nu funcționează în România, deși au fost investiți 236.000 de euro prin finanțare europeană în anul 2011. Poliția Română a declarat că până în acest moment a existat o singură situație care a impus activarea sistemului, în momentul în care în județul Timiș a avut loc un exercițiu prin care s-a simulat răpirea unui copil străin într-o zonă greu accesibilă.

În România, sistemul de alertare are probleme grave, informațiile despre persoanele urmărite sunt prezentate fără o logică pe site-ul Poliției Române cu informații despre persoanele date în urmărire.

Fostul secretar de stat a declarat faptul că în ministerul justiției a semnalat problema și a afirmat faptul că inclusiv poza Alexandrei Măceșanu este alături de pozele criminalilor dați în urmărire generală. „Foarte bine, să-i urăm succes(Vioricăi Dăncilă în lupta impotriva criminalității). Poate începe cu lupta împotriva prostiei, nesimțirii și incompetenței care fac ca pozele persoanelor dispărute să stea de-a valma pe aceeași pagină cu pozele infractorilor dați în urmărire. Da, inclusiv poza Alexandrei Măceșanu e pe acea pagină”, se arată în postarea lui Adrian Baboi Stroe.

Sistemul „Alertă Răpire Copil” funcțional în mod oficial dar activat doar în cazul unui exercițiu. Cum ar trebui să arate mesajul de urgență în cazul răpirii unui minor

Mesajul de urgență trimis prin intermediul sistemului „Alertă Copil Răpit” va incepe cu I.G.P.R. şi P.Î.C.C.J. au declanşat mecanismul ALERTĂ RĂPIRE COPIL! şi va conţine textul Sunaţi urgent la 112! Nu interveniţi dumneavoastră!” . Va conține informații despre ziua, ora și locul unde s-a produs răpirea, prenumele copilului și o poză cât mai recentă, obiectele de îmbrăcăminte, semnalmentele acestuia, descrierea autoturismului folosit de suspect, direcția în care se deplasează, semnalmentele suspectului și numărul de urgență 112.

O femeie a reușit să salveze un bărbat de la sinucidere cu ajutorul versurilor celor de la Linkin Park - VIDEO... Inteligenţa artificială va fi folosită pentru identificarea automată a galaxiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x