Antena Căutare

Studiu: Românii se tem de boală, nunți și bebeluși. Nu o să-ți vină să crezi care este motivul

Invitaţia la nuntă, apariţia unui copil, dar şi apariţia unei urgenţe medicale sunt trei dintre cele mai mari temeri ale românilor! Motivul este unul strict financiar.

Oricare dintre aceste evenimente produce un dezechilibru în bugetul familiei. Un studiu realizat anul trecut arată că 47% dintre oameni se tem de cheltuielile medicale. Iar cei mai afectaţi sunt vârstnicii şi locuitorii Olteniei şi Munteniei.

Invitaţia la un eveniment special devine o adevărată problemă pentru 17% dintre cei intervievaţi. De această dată, cei mai afectaţi sunt moldovenii, dobrogenii şi ardelenii.

Majoritatea populaţiei îşi calculează la sânge cheltuielile lunare. În aceste condiţii nu e de mirare că apariţia unor cheltuieli neprevăzute creează stări de nelinişte. Apariţia unei boli sau necesitatea unui tratament medical de urgenţă îi sperie pe mulţi dintre români.

Lipsa banilor creează temeri

Pentru vârstnici apariţia unei urgenţe medicale înseamnă o destabilizare completă a bugetului.

Nici evenimentele fericite cum sunt nunţile nu mai sunt motiv de bucurie. Pentru 17% dintre români o invitaţie la nuntă, pe care trebuie să o onoreze, înseamnă o gaură semnificativă în buget.

Până şi apariţia unui nou membru în familie intră tot în categoria factorilor care destabilizează bugetul. Decizia de a face un copil este condiționată economic, explică specialiștii.

INFO: Conform unui studiu Money Bistro, oltenii se tem cel mai mult de cheltuielile de sănătate neprevăzute iar moldovenii, de nunţi şi de făcut copii - practic, aceste evenimente sunt cele care-i sperie cel mai tare atunci când vine vorba de alocat bani dincolo de coşul de cumpărături, facturi şi planul financiar lunar.

Citește și:

Horoscop februarie 2020! Peștii fac bani mulți, fecioarele trăiesc o iubire pătimașă! Ce anunță astrele

Un bebeluș s-a îndrăgostit de înghețată! Reacția pe care a avut-o când a gustat desertul pentru prima dată a topit inter... 5 moduri prin care poți să faci rost de bani pentru cadouri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x