Antena Căutare

Un turist american a distrus o statuie veche de 600 de ani a Fecioarei Maria, din neatentie!

Desi turistii chinezi sunt persoane "non grata", conform unui studiu din 2012, un american a reusit sa ii intreaca la capitolul neindemanare. Turistul a distrus o statuie a Fecioarei Maria din secolul XIV, realizata de unul dintre cei mai importanti sculptori florentini.

Potrivit Corriere Fiorentino, un barbat din Missouri este responsabil de scandalul iscat la Muzeul Opera del Duomo di Firenze, Italia. Turistul in varsta de 55 de ani a reusit performanta de a strica o statuie veche de 600 de ani, a Fecioarei Maria. Nu i-a rupt un brat ca lui Venus din Milo, doar degetul mic, in incercarea de a masura lungimea mainii drepte a statuii.

Un bodyguard a reactionat imediat, dar era prea tarziu - sculptura era distrusa. Opera de arta apartinea sculptorului florentin Giovanni d'Ambrogio. Din fericire, acea bucata a piesei nu era originala, ci doar o portiune restaurata de staff-ul muzeului.

Chiar si asa turistul bagacios risca sa raspunda la tribunal pentru dauna adusa, relateaza publicatia italiana The Local.

La inceputul anului, un chinez a dat tonul la accidente in locatii turistice. Tanarul a stricat un templu din Egipt dupa ce a scris "Ding Jinhao a fost aici" pe un perete.

foto: Umberto Visintini/Opera del Duomo

La 19 ani, traieste cosmarul din "Memento": nu stie cand sa manance si unde trebuie sa mearga pentru ca nu are... Horoscopul zilei cu Andreea Joita. Vezi ce iti rezerva astrele pentru 7 august!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x