Antena Căutare

Un bărbat a trăit ani de zile cu o vază pe masă, fără să știe ce „secret” ascunde. Ce detaliu a „dat de gol” comoara de pe masă

Un bărbat a avut parte de surpriza vieții lui atunci când a realizat că vaza banală pe care o ținea pe masă ascundea un „secret” uluitor. Ce detaliu a „dat de gol” comoara uriașă din casa omului.

imagine cu o vaza de portelan alb cu albastru
Omul a fost uimit când a descoperit ce comoară are pe masă, de fapt | sursa foto: Shutterstock

Aceasta este incredibila situație prin care a trecut un bărbat care a folosit ani de zile o vază, crezând că e lipsită de valoare. Într-o zi, un detaliu observat de cineva l-a făcut pe acesta să realizeze ce comoară avea în casă, fără să își dea seama.

Un bărbat a trăit ani de zile cu o vază pe masă, fără să știe ce „secret” ascunde. Ce detaliu a „dat de gol” comoara uriașă de pe masa

Un bărbat de la o fermă din Oxfordshire (Marea Britanie) a decis într-o zi să scoată la vânzare diferite obiecte din casă, ca să scape de ele. Un evaluator pe nume Paul Fox, de la o casă de licitații numită Hanson Holloway din Banbury, a observat ceva neobișnuit la unul dintre obiecte. Printre alte farfurii și boluri marca Copeland și Staffordshire, atenția omului a fost atrasă de o vază de aproximativ 22 de centimetri. Un detaliu neobișnuit l-a făcut să studieze mai atent obiectul ceramic și nu mică i-a fost surpriza atunci când a realizat cu ce comoară are de-a face.

Citește și: Comoara care zace pe fundul mării lângă Cazinoul din Constanța. Cântărește peste 350 de kilograme

„Am fost uimit de nuanțele intense de albastru. Era o piesă cu adevărat specială, așa că am cerut proprietarului permisiunea să o iau și să o cercetez mai bine”, a mărturisit specialistul, potrivit celor de la nypost.com.

După o analiză mai atentă făcută de niște experți a ieșit la iveală faptul că ceea ce credea fermierul că e doar o vază banală este, de fapt, o vază din secolul al 17-lea, ce valorează între 1,200 și 1,900 de dolari.

Citește și: O femeie a cumpărat cu numai 18 lei o vază „banală” și s-a îmbogățit la scurt timp după ce a aflat ce era, de fapt, obiectul

„Aceste obiecte ceramice provin din perioada împăratului Kangxi (1654-1722) și au fost extrem de apreciate și populare, chiar și regele William al 3-lea al Angliei a avut o colecție impresionantă la palatal Hampton Court”, a mai zis Paul Fox, de la casa de licitații.

„În cultura chineză, albastrul are o semnificație aparte. El este asociat cu creșterea și cu dezvoltarea”, a mai explicat acesta.

Vaz ava fi vândută la licitație în luna februarie. Fermierului nu i-a venit să creadă când a aflat că a avut pe masă o adevărată comoară, fără să își dea seama sau să bănuiască ceva vreodată.

Întâmpalrea a ajuns pe internet și a devenit virală, făcând rapid înconjurul lumii.

A cheltuit mii de euro ca să își transforme corpul și e cunoscută drept „femeia dragon”. Cum arăta înainte de cele 600 d... Un „călător în timp” din anul 2804 a făcut previziuni sumbre despre 2024. Ce susține că se va întâmpla pe 30 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x