Antena Căutare

Universurile paralele ar putea fi reale!

Ideea unui univers paralel multiplu a existat dintotdeauna, savanţii încercând să se găsească dovezi. Un cosmolog crede că a găsit elemente care dovedesc existenţa unui univers paralel. Acesta se presupune că se roteşte în jurul nostru încă de la începuturi

Ideea unui univers paralel multiplu a existat dintotdeauna, savanţii încercând să se găsească dovezi. Un cosmolog crede că a găsit elemente care dovedesc existenţa unui univers paralel. Acesta se presupune că se roteşte în jurul nostru încă de la începuturi.

Cercetătorul Ranga-Ram Chary, de la Institutul Californian de Tehnologie, a constatat că cel mai important este să înţelegem, mai întâi, cum Universul nostru s-a născut. Timp de sute de mii de ani după Big Bang, particulele aveau o temperatură prea ridicată şi erau prea active pentru a forma atomi, scriu cei de la Science Alert.

Momentul în care atomii au început să se formeze a avut loc cu aproximativ 300.000 de ani după Big Bang, fiind numit procesul de recombinare. Acest proces marchează şi momentul în care radiaţia cosmică de fond (CMB) a început să se răspândească prin Univers, fiind totodată şi un semnal pentru oamenii de ştiinţă, care au început să-şi construiască teoriile din acest punct.

Când Chary a luat drept reper acest moment al răspândirii radiaţiei cosmice, a lansat ideea că întocmai acest moment ar putea însemna coliziunea cu un univers paralel. Cosmologii cred că „bulele” din universuri diferite s-ar putea ciocni unele cu altele, lăsând anumite particule de-a lungul drumului.

Interpretarea semnalelor CMB este foarte dificilă, chiar şi Ranga-Ram Chary crede că există o şansă de 30% să poată depista numai un zgomot de fond şi nu un semnal cert, care să indice vecinătatea unui . Sau ar putea găsi un nor imens de praf cosmic.

Citește continuarea pe Playtech.ro.

Ziua în care te-ai născut îți hotărăște destinul!... Șosetele cu argint te scapă de mirosul neplăcut al picioarelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x