Antena Căutare

Unul dintre cele mai șocante momente din istoria Pământului. „Oamenii care s-au uitat pe cer au văzut O LUMINĂ ROȘIE uriașă”!

Oamenii preistorici au asistat în urmă cu 70.000 de ani la un fenomen cosmic unic: o altă stea a trecut prin apropierea sistemului solar la o distanţă mai mică de 1 an lumină de Soare, perturbând traiectoriile prin spaţiu ale mai multor obiecte din Norul Oort, un nor format din trilioane de comete care se întinde până la 1 an lumină distanţă de Soare şi al cărui exterior marchează limita sistemului solar, conform unui nou studiu realizat la Universitatea Complutense din Madrid şi publicat în ultimul număr al revistei Monthly Notices of the Royal Astronomical Society: Letters, informează Space.com.

În 2015 o echipă de cercetători a anunţat că o pitică roşie denumită "steaua lui Scholz" s-ar fi apropiat până la mai puţin de 1 an lumină de Soare în urmă cu 70.000 de ani. În termeni astronomici, raportat la stele, această distanţă este infimă. Cea mai apropiată stea de Soare în prezent este Proxima Centauri, aflată la aproximativ 4,2 ani lumină distanţă. Astronomii au ajuns în 2015 la această concluzie măsurând viteza şi traiectoria stelei lui Scholz, care se deplasează prin spaţiu însoţită de un companion, o pitică brună (clasă de obiecte cosmice care sunt de fapt "stele ratate")

Steaua lui Scholz a trecut pe la marginea sistemului solar într-o perioadă în care primii oameni moderni încă împărţeau planeta cu oamenii de Neanderthal. Strămoşii noştri care se uitau pe cer acum 70.000 de ani au văzut o stea care dădea o lumină roşie, difuză.

Noul studiu confirmă concluziile anunţate de cercetători în 2015, aducând noi dovezi ale trecerii stelei lui Scholz. Echipa coordonată de Carlos de la Fuente Marcos, de la Universitatea Complutense din Madrid, a analizat 339 corpuri din Sistemul Solar care au orbite hiperbolice - orbite în forma literei V şi nu circulare sau eliptice.

„Nu m-am simțit niciodată singur, pentru că mi-e bine doar cu mine”. Un bărbat trăiește singur pe o insulă, de 30 de ani... O bunicuță de 87 de ani a devenit vedetă după ce s-a apucat să deseneze pe calculator! Cum arată operele sale, urmărite ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x