Antena Căutare

VIDEO! O noua explozie solara ameninta Terra

O noua explozie solara ameninta sa dea peste cap sistemele de telecomunicatii. Fenomenul a declansat deja aparitia unor aurore boreale care au putut fi observate din metropola New York. Este a doua explozie solara de magnitudine mare, inregistrata in mai putin de o luna.



Furtunile solare sunt clasificate de NASA drept C, M si X, ultima categorie reprezentandu-le pe cele mai periculoase dintre ele. Cele doua furtuni din ultima luna sunt din clasa X, cele mai puternice din ultimii 4 ani.



Ultima a avut loc pe 14 februarie cand efectele s-au facut simtite cu precadere in China. Autoritatile s-au plans de perturbari ale comunicatiilor radio dupa ce zona a fost lovita cu putere de undele particulelor, scenariu previzibil si pentru urmatoare perioada, mai ales in Statele Unite.

In 1972, in Canada, o furtuna magnetica provocata de o eruptie solara foarte puternica a lasat fara electricitate peste sase milioane de persoane din regiunea Québec.

Google a creat un site pentru contactarea persoanelor dupa cutremurul din Japonia... O studenta si-a vandut cu 900$ primul loc la coada pentru iPad 2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x