Antena Căutare

Obligeana, leacul MINUNE. Vindecă zeci de afecțiuni

Natura continuă să ne surprindă. Tratamentele naturiste s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul timpului. Obligeana este una dintre plantele minune care tratează zeci de afecțiuni. Iată cum poți beneficia de proprietățile ei.

Natura continuă să ne surprindă. Tratamentele naturiste s-au dovedit a fi eficiente de-a lungul timpului. Obligeana este una dintre plantele minune care tratează zeci de afecțiuni. Iată cum poți beneficia de proprietățile ei.

Obligeana este originară din India, din Asia Centrală, din sudul Rusiei şi din Siberia, creşte, de asemenea, şi în China şi Japonia. A fost aclimatizată în vestul Europei şi America de Nord în scopuri medicinale. Creşte în locuri mlăştinoase, pe lângă bălţi, la marginile lacurilor mici, ale iazurilor şi ale râurilor. Este o plantă uşor recunoscută după mirosul fin de mandarin emanat de frunzele uşor zdrobite.

Despre proprietăţile sale medicinale se ştie încă din Antichitate, fiind utilizată în India, Arabia, Grecia şi Roma Antică, potrivit www.ceai.info. Vechii egipteni menţionau arareori planta în contexte medicinale.

Ceaiul de obligeană, cunoscută la noi şi sub denumiri ca: trestie mirositoare, calamar, crin de apă, papură roşie, tartarachi, calmează durerile abdominale potrivit medicinei tradiţionale naturiste.

Beneficiile plantei miraculoase

Reprezintă un excelent remediu natural, utilizat cu succes în stimularea secreţiilor gastrointestinale şi ca diuretic cu eliminare de acid uric. Rădăcina de obligeană permite formarea pepsinei, stimulând astfel digestia şi reglând acidul gastric, asigurând o funcţionare bună a veziculei biliare, potrivit site-ului sanatatecuplante.ro

Pulberea din rădăcină de obligeană este recomandată în ulcerul gastro-duodenal ca pansament gastric.

Sucul extras proaspăt din rădăcina de obligeană are efect în revigorarea ochilor, prin aplicarea sa pe pleoape, iar după patru-cinci minute se face o baie oculară cu apă rece şi curată.

Ceaiul de obligeană calmează sistemul nervos, şi ajută în tratarea balonărilor, artritei, diareei, anemiei, ulcerului stomacal, hiperacidităţii gastrice şi stărilor de greaţă şi vomă. Este foarte eficient în cazul sângerărilor uşoare intestinale.

Vinul aromat cu rădăcină de obligeană are acţiune tonic-amară în stimularea poftei de mâncare şi efectele sedativ-antispastice.

Maceratul de obligeană se recomandă în tratarea afecţiunilor aparatului digestiv şi în cancerul intestinal.

Sursa: Agerpres

1917, primăvara exilului. Trei sferturi de țară, sub ocupație germană. Regina Maria: ,,Nu e tocmai frig, dar ninge abund... Noi beneficii pentru polițiști și militari! După ce au aflat că și-ar putea plăti ratele la casă cu bani de la stat, au ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x