Antena Căutare

Adrian Nastase acuza un "jihad" pornit impotriva sa la comanda politica

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a acuzat, pe blogul personal, "jihadul pornit impotriva sa la comanda politica de procurorii lui Traian Basescu". El s-a referit, in principal, la faptul ca ieri s-a stabilit termen saptamanal in dosarul "Trofeul Calitatii".

"Intr-un interviu pentru Lumeajustitiei.ro, presedintele sectiei penale, judecatorul Anton Pandrea, declara ca, in conditiile 'sufocarii' sectiei penale cu dosare, 'vom mari plaja de repartizare a dosarelor, adica vom avea termene mai mari pentru dosarele fara arestati'. Zis si facut. Pornind de la situatia in care 'la sedintele de fonduri, care sunt foarte multe, sunt probleme, dam un termen pe luna si la dosarele mai vechi sunt doua termene pe luna', (...) Completul condus de judecatorul Ionut Matei, in dosarul fabricat de DNA referitor la pixurile si brichetele din campania electorala din 2004, a hotarat ca termenele sa fie SAPTAMANALE. Probabil ca termenele saptamanale sunt pentru dosarele politice... Sau poate ca sunt arestat si nu stiu...",


PSD-istul a precizat ca, din surse judiciare, a aflat ca seful sectiei penale ar fi stabilit personal acest lucru si, de asemenea, tot acesta ar fi hotarat sa imbunatateasca sistemul de repartizare aleatorie a judecatorilor. 'Este cel care a 'repartizat-o' aleatoriu pe fosta consiliera a lui Daniel Morar, recent promovata - cu avizul negativ al ICCJ si, se pare, fara vechimea corespunzatoare - la Inalta Curte, in doua complete diferite in care sunt judecate doua dosare distincte ale mele, 'realizate' la DNA) prin notificari adresate calculatorului.

Citez din acelasi interviu: 'Fac o cerere si apoi un proces verbal la IT, pentru a bloca completul asta (al lui Ionut Matei n.b.) la repartizarea de noi cauze, altfel va avea mari probleme sa reziste'. Se pare ca, in felul acesta, judecatorul Ionut Matei a primit de la conducerea superioara sarcina de onoare de a se ocupa cu responsabilitate, saptamanal, de dosarele mele, impreuna cu fosta consiliera a lui Daniel Morar', a detaliat liderul CN al PSD.

Adrian Nastase a mai spus ca, recent, cineva i-a oferit cateva file dintr-un dosar in care figureaza si o corespondenta apartinand DNA, din 5 mai 2006.

"Din perioada fierbinte a 'vanatorii de vrajitoare'. Din perioada in care echipele mixte ale lui Basescu, formate din procurori, politisti, ofiteri din zona serviciilor, reprezentanti ai Garzii, angajati de la oficiul de spalare a banilor, angajati din diferite corpuri de control din ministere, angajati (sub acoperire) din banci au declansat o operatiune complexa de strangere a 'probelor', de la Marea Chinei si marile banci occidentale, pana la Monitorul Oficial. Dupa ce Basescu, Monica Macovei si Daniel Morar stabilisera 'vinovatia' mea. Dupa ce a fost luata 'decizia' politica, a inceput deci strangerea 'probelor'.

Din scrisoarea anexata, se poate constata pana unde au ajuns cu mizeria cercetarilor. Pentru carti care se inscriau in strategia de promovare a unor obiective de interes national publicate in unele cazuri cu colegi de guvern si pentru care nu s-au luat drepturi de autor, procurorii au pornit 'jihadul' ordonat de Basescu. Cel care a semnat aceasta scrisoare este (era) seful sectiei a I-a, Irinel Paun, cel care a avut un rol esential in 'inmormantarea Dosarului 'Flota', la DNA",
a subliniat fostul premier.

Presedintele completului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) care judeca dosarul "Trofeul Calitatii" in care a fost trimis in judecata fostul premier Adrian Nastase, a anuntat, ieri, ca din luna martie vor fi stabilite termene saptamanal in acest proces.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Daniel Constantin: UDMR trebuie sa se delimiteze de actiunile de favorizare a infractorilor ale PDL... Cezar Preda: Pasat si Ridzi sa-si depuna demisia din Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x